Varför behöver du ett CDN för din WordPress-blogg? [Infographic]

Varför behöver du ett CDN för din WordPress-blogg? [Infographic]

Vi fĂ„r massor av förfrĂ„gningar om en detaljerad handledning om hur du pĂ„skyndar din WordPress-blogg. Under de senaste presentationerna har vi betonat mycket om CDN, men det verkar fortfarande som att vi inte klargör oss sjĂ€lva tillrĂ€ckligt. MĂ„nga nybörjare förstĂ„r fortfarande inte vad CDN Ă€r eftersom vi stĂ€ndigt fĂ„r frĂ„gan ”Skulle jag fortfarande behöva vĂ€rd om jag fĂ„r ett CDN?”. Detta Ă€r delvis vĂ„rt fel för att vi inte klargjorde saker. Vi uppmĂ€rksammades att varje gĂ„ng vi skriver om CDN ignorerar vi alltid grunderna. SĂ„ i den hĂ€r artikeln kommer vi att försöka förklara vad Ă€r en CDNoch varför du behöver ett CDN för din WordPress-blogg.

Uppdatering: Bara för att klargöra att CDN Àr nÄgot du anvÀnder utöver att ha ett webbhotellkonto eftersom det hjÀlper till att pÄskynda saker. CDN ersÀtter inte ett webbhotellkonto. Du mÄste fortfarande ha en vÀrdleverantör som SiteGround, Bluehost, etc.

Infographic

Vad Àr ett CDN?

CDN Àr en förkortning för Content Delivery Network som Àr ett nÀtverk av servrar som levererar cachat statiskt innehÄll frÄn webbplatser till anvÀndare baserat pÄ anvÀndarens geografiska plats. Ganska förvirrande va? LÄt oss bryta ner det med enklare ord.

Normalt nÀr en anvÀndare kommer till din WordPress-blogg omdirigeras de till din webbvÀrds server (dvs. HostGator). Din webbhotell server ligger pÄ en central plats, dvs. Houston, TX. SÄ varje anvÀndare pÄ din webbplats har Ätkomst till den hÀr servern för att se din webbplats. Nu om du har hög trafikvolym kan du överbelasta din server vilket leder till en lÄngsam laddningsplats eller till och med serverkrasch. Det Àr hÀr ett CDN kommer till nytta eftersom det Àr ett nÀtverk av servrar, men viktigast av allt Àr dessa servrar spridda över hela vÀrlden. NÀr du anvÀnder en CDN lagras ditt statiska innehÄll pÄ alla dessa servrar. Statiskt innehÄll inkluderar bilder, formatmallar (css-filer), javaskript, Flash, etc. Nu nÀr en anvÀndare besöker din webbplats (originalserver) omdirigerar CDN-teknologin dem till nÀrmaste servern till deras plats.

Till exempel: Om din huvudserver Àr vÀrd i Houston, TX och nÄgon frÄn Durham, England försöker komma Ät den, kommer de att omdirigeras till nÀrmaste server som kan finnas i London. Detta begrÀnsar antalet internethopp som behövs för att överföra de statiska filerna till din slutanvÀndare.

AnvÀndarens nÀrhet till din webbserver har en inverkan pÄ laddningstiden. Genom att distribuera ditt innehÄll pÄ flera geografiskt spridda servrar kan du fÄ dina sidor att laddas snabbare ur anvÀndarens perspektiv. Det Àr dÄ CDN kommer till nytta. Med enkla ord, ju nÀrmare CDN-servern Àr dÀr din anvÀndare Àr, desto snabbare fÄr anvÀndaren innehÄllet.

Varför behöver du ett CDN för din WordPress-blogg?

Om du lÀser ovanstÄende avsnitt kan du tydligt se att att ha en CDN kan göra en enorm inverkan pÄ din webbplats. Nedan följer nÄgra av de fördelar som vi har sett pÄ vÄr webbplats genom att anvÀnda en CDN:

Hastighet – NĂ€r vi vĂ€l började anvĂ€nda ett CDN pĂ„ vĂ„r webbplats blev webbplatsen snabbare.
KraschmotstĂ„nd – Tack till er för att ni delar vĂ„ra artiklar, vi har fĂ„tt enorma trollformler frĂ„n sociala medier pĂ„ nĂ„gra av vĂ„ra artiklar. Om det inte var för korrekt CDN och caching-instĂ€llning skulle vĂ„r webbplats krascha sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger. CDN lĂ„ter oss distribuera belastningen till flera servrar istĂ€llet för att ha 100% trafik till vĂ„r huvudserver vilket gör det mindre troligt att det kraschar.
FörbĂ€ttrad anvĂ€ndarupplevelse – Sedan vi började anvĂ€nda ett CDN har vi mĂ€rkt en minskning av studsfrekvensen pĂ„ vĂ„r webbplats. Dessutom har vi sett ökade sidvisningar och antalet sidor som visas av varje anvĂ€ndare. SĂ„ tydligt innebĂ€r en snabb webbplats förbĂ€ttrad anvĂ€ndarupplevelse.
FörbĂ€ttring av SEO – Google har tydligt sagt att snabbare webbplatser tenderar att rankas högre i sökmotorer. Vi har mĂ€rkt att vĂ„r webbplats rankas högre nĂ€r vi gjorde optimeringen pĂ„ vĂ„r webbplats.

Vi anvĂ€nder MaxCDN pĂ„ vĂ„r webbplats och de Ă€r fantastiska. Vi har trĂ€ffat folket frĂ„n MaxCDN personligen, och de Ă€r ocksĂ„ riktigt bra pĂ„ support. Du kan ocksĂ„ fĂ„ 25% rabatt pĂ„ ditt MaxCDN-köp om du anvĂ€nder kupongkoden: “wpbeginner“. För fler kuponger, kolla in WPBeginner WordPress-kuponger.