Varför iOS-tangentbordet erbjuder “ducking” -förslag & amp; hjĂ€lper dig aldrig att skriva obsceniteter

 Varför iOS-tangentbordet erbjuder

Ken Kocienda, den tidigare Apple-ingenjören som skrev det ursprungliga iPhone-tangentbordet med ordboken, autokorrigera och andra funktioner, sÀger att blockeringsförslag för alla svordomar som anvÀndaren kan skriva var en nödvÀndig kompromiss som laget helt enkelt var tvungen att göra.

Du mĂ„ste ha mĂ€rkt detta sjĂ€lv nu, dĂ€r försök att skriva vanliga svordom skulle uppmana QuickType-tangentbordet att erbjuda förslag som “anka” och “anka”. IOS-autokorrigeringssystemet var utformat för att lĂ€gga till okĂ€nda ord som du har skrivit flera gĂ„nger i sin ordlista, men vissa svĂ€r ord och Ă€r tydligt undantagna frĂ„n denna regel.

Vad hÀnder hÀr?

Det hÀr Àr av design.

Kocienda slĂ€ppte nyligen en bok med titeln “Creative Selection”, som erbjöd en anmĂ€rkningsvĂ€rd, sĂ€llsynt inre redogörelse för Apples design och kreativa process under Steve Jobs guldĂ„lder och hur det var att arbeta under Jobs strĂ€nga krav pĂ„ sekretess.

HANDLEDNING: SÄ hÀr inaktiverar du automatisk korrigering pÄ Mac

Tidigt under programvarutangentbordets utvecklingsfas bestÀmde teamet att inte infoga F-ord och andra obsceniteter i texten skulle vara högt pÄ deras prioriteringslista.

Min autokorrigering har under ett felaktigt intryck att jag anvĂ€nder ordet “ducking” mycket.

– Jeffrey Goldberg (@JeffreyGoldberg) 7 september 2018

De var tvungna att lĂ€gga till “ett kompendium” av svordomar och ord som du aldrig skulle sĂ€ga i artigt tal till iOS-ordboken, och sedan markera var och en speciellt för att sĂ€kerstĂ€lla att saker som ras och etniska uppslamningar aldrig skulle erbjudas som en korrigering. ”Vi bestĂ€mde oss för att göra fel pĂ„ sidan av att inte infoga obsceniteter i texten som kan komma till din mormor,” sa Kocienda.

han förklarade till BusinessInsider resonemanget bakom en “ducking” autokorrigering:

Faktum Àr att nÀr du faktiskt skriver det smutsiga ordet, kanske du försökte skriva namnet pÄ vattenfÄgeln. Hur vet du? Eftersom tangenterna ligger precis bredvid varandra. SÄ du mÄste ringa en dom, och det gjorde vi. Vi hade diskussioner om hur denna programvara ska bete sig. Det Àr svÄrt.

Som ingenjören sammanfattar Ă€r dessa beslut ibland ”pĂ„ knivens kant”.

SĂ„ nĂ€sta gĂ„ng du blir irriterad nĂ€r din “duckande” iPhone-programvara korrigerar svordomen till nĂ„got du inte menade att skriva, vet du varför.

Creative Selection Àr tillgÀngligt frÄn iBooks Store, Amazon och andra ÄterförsÀljare.