Varför och hur ska du anvÀnda iFrames for Videos i WordPress?

Varför och hur ska du anvÀnda iFrames for Videos i WordPress?

Kommer du ihÄg de gamla inbÀddade taggarna pÄ videor? Ja, de kommer att bli förÄldrade ganska snart nÀr webben flyttas till HTML5. NÀstan alla större videosajter byter frÄn att anvÀnda Flash-videoinbÀddning mot att anvÀnda HTML5, och vi rekommenderar att du funderar pÄ att göra detsamma för din WordPress-blogg. Genom att anvÀnda iFrame-taggen för dina videor ser du till att dina videor visas för personer pÄ datorn, iPhone, iPad eller nÄgon annan enhet som kan komma inom en snar framtid. Trafiken frÄn mobila enheter ökar snabbt, och det Àr nÄgot som vi alla borde vara beredda pÄ.

Youtube, Vimeo och andra har redan bytt till att anvÀnda iFrame-versionen som standardmetod för att bÀdda in videor pÄ webben. Men av sÀkerhetsskÀl försvinner iFrame-taggen i WordPress nÀr du byter frÄn Visual Mode till HTML-lÀge eller vice versa. Det kan bli vÀldigt frustrerande om du inte vet varför detta hÀnder. Du kan till och med publicera ett inlÀgg bara för att ta reda pÄ att din video aldrig ingick. Du kanske tror att det Àr ett fel eller ett problem med din WordPress-installation, men det Àr det inte. Men oroa dig inte, vi har ett sÀtt för dig att anvÀnda iFrames for Videos i WordPress utan krÄngel.

Ett sÀtt Àr att ta bort den visuella redigeraren i WordPress, och du behöver aldrig oroa dig för att iFrames försvinner. Men genom att göra det kommer du att förlora möjligheten att anvÀnda den interna lÀnkfunktionen som lades till i WordPress 3.1. SÄ det hÀr Àr inte sÄ bra med ett alternativ.

Det bÀsta alternativet Àr att anvÀnda ett plugin som heter Iframe. Detta plugin Àr ett enkelt sÀtt att infoga iFrames i dina inlÀgg. HÀr Àr en steg för steg guide för att installera ett plugin.

NÀr du har installerat och aktiverat Iframe fÄr du en ny kortkod att anvÀnda i ditt inlÀgg. [iframe: ]

Till exempel kommer Youtube: s iFrame-inbÀddningskod som standard att se ut sÄ hÀr:

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/fUfgmRCPI0E?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Med Iframe-plugin skulle du helt enkelt Àndra koden till:

[iframe width=”480″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/fUfgmRCPI0E?rel=0″ frameborder=”0″]

Vi rekommenderar att du börjar anvÀnda iFrames för dina videor just nu och gör din webbplats tillgÀnglig för mobillÀsare.