Varför ska du aldrig använda WordPress för att skicka nyhetsbrev

Varför ska du aldrig använda WordPress för att skicka nyhetsbrev

WordPress levereras med inbyggd e-postfunktion som anv√§nder PHP: s e-postfunktion f√∂r att skicka ut e-post. Det finns flera WordPress-nyhetsbrev plugins som l√•ter dig k√∂ra ett fullt fungerande nyhetsbrev med den h√§r funktionen. Nyligen fr√•gade en av v√•ra anv√§ndare oss: “om det √§r m√∂jligt att skicka ut nyhetsbrev via e-post med WordPress-plugins, varf√∂r rekommenderar vi d√• att du anv√§nder en e-postleverant√∂r som Constant Contact eller Aweber?” I den h√§r artikeln kommer vi att f√∂rklara varf√∂r du aldrig ska anv√§nda WordPress f√∂r att skicka nyhetsbrev.

Varför ska du ta din e-postlista på allvar?

Din e-postlista är ett av de mest pålitliga kommunikationsverktygen. Det hjälper dig att få tillbaka användare till din webbplats. Det hjälper dig att öka försäljningen, marknadsföra produkter och bygga förtroende för ditt varumärke.

Om du inte redan gör det bör du börja bygga din e-postlista direkt.

Du kommer att märka att nästan alla seriösa marknadsförare, bloggare och experter kommer att rekommendera att du använder en e-postmarknadsföringstjänst som Aweber eller Constant Contact snarare än att använda WordPress för nyhetsbrev via e-post. Låt oss ta en titt på varför.

Pålitlighet

Din e-post ska landa i användarens inkorg

När du skickar ut e-postmeddelanden med ett nyhetsbrev-plugin som är beroende av PHP- och WordPress-e-postfunktioner, finns det en stor chans att dina e-postmeddelanden kommer att hamna i din användares SPAM-mapp.

E-postleverantörer (gmail, yahoo, etc.) har skräppostverktyg som markerar din e-post som skräppost av flera anledningar.

Till exempel kommer e-postservern som tar emot din e-post att leta efter en SPF-post för att avgöra om servern som skickar e-post får göra det eller inte. Det kommer att leta efter misstänkt beteende, ord och fraser för att utesluta skräppost.

Verktygen för skräppostfångst kommer också att kontrollera sina IP-adressers databaser. På delad WordPress-hosting delar din webbplats samma server-IP-adress med flera andra webbplatser.

Varje tecken på missbruk av en person på den servern kan utlösa skräppostdatabaser som gör din e-postleverans tveksam. Det finns otaliga andra faktorer som kontrolleras av spamfångningsalgoritmer, och det är mycket utmanande att tillfredsställa alla dessa.

Å andra sidan arbetar professionella e-postleverantörer dag och natt för att se till att deras e-postmeddelanden levereras till din användares inkorg. De följer en strikt uppsättning regler och tillämpar den på alla sina utgående e-postmeddelanden för att säkerställa att den når destinationen och inte hamnar i skräppost.

De har högutbildade ingenjörer, utvecklare och supportpersonal som arbetar dygnet runt för att göra detta möjligt. De är också godkända och kända leverantörer av bulk-posttjänster med de flesta större internetleverantörer och e-posttjänster. När en användares e-postserver tar emot e-post från en vitlistad server, vet de att den är tillförlitlig och inte skräppost.

Denna tillförlitlighet är ensam den viktigaste faktorn som borde vara tillräcklig för att övertyga dig om att använda en professionell nyhetsbrevtjänst.

E-postgränser och förseningar

De flesta webbhotell har begränsningar för antalet e-postmeddelanden du kan skicka åt gången. Det är möjligt att ditt nyhetsbrevs plugin eller skript försöker köa utgående e-post, men det finns alltid en chans att något kan gå fel, och din utgående e-postkö kanske inte ens bearbetas. För stora e-postlistor kan din webbhotell till och med betrakta detta som ett missbruk av deras tjänster.

Å andra sidan när du använder en professionell e-postmarknadsföringstjänst behöver du inte oroa dig för dessa begränsningar. De har servrar spridda över hela världen som skickar hundratusentals e-postmeddelanden varje dag. De har flexibla planer som gör att du enkelt kan uppgradera när din e-postlista växer.

Enkel användning

Med e-postleverantörer som Constant Contact och Aweber kan du enkelt skapa och skicka e-post till dina prenumeranter. De har extremt lättanvända verktyg för att skapa och designa dina e-postmeddelanden.

De har också API-integration som gör det enkelt för dig att ansluta din e-postlista med andra användbara WordPress-plugins som OptinMonster, Gravity Forms etc.

En vackert integrerad registreringsformulär

Genom att köra ditt eget nyhetsbrev missar du alla dessa verktyg som gör det enklare. Istället för att fokusera på din webbplats kommer du att spendera tid på att kämpa för att göra saker som enkelt kan göras på några minuter med en korrekt e-postmarknadsföringstjänst.

Statistik och analys

Professionella e-postleverantörer erbjuder dig integrerad statistik och analys om dina kampanjer. Du kan se antalet e-postmeddelanden som landats i användarens inkorg, hur många av dem som har öppnats och antalet klick du har fått. Detta gör att du kan förbättra och justera dina kampanjer i enlighet med detta.

Statistik och analysrapporter i Constant Contact

När du skickar ut ditt eget nyhetsbrev via ett nyhetsbrevsplugin har du inget sätt att veta hur många e-postmeddelanden som nått användarens inkorg, öppnat eller klickat. Du kommer att behöva spendera mycket tid på att försöka integrera Google Analytics i dina kampanjer och målsidor, och fortfarande kommer de uppgifter som du skulle samla in att vara begränsade.

En annan anledning att använda en e-postleverantör är att vissa av dem erbjuder dig diagnos- och analysverktyg. Du kan använda dessa verktyg för att se hur det går med dina kampanjer. Om dina e-postmeddelanden markeras som skräppost kan du ta reda på vad som utlöser skräppostverktygen för att flagga dina e-postmeddelanden.

Frågor om efterlevnad

E-postmarknadsföring är enormt och även spam. För att hantera skräppost har internetleverantörer och e-postmarknadsföringstjänster infört och implementerat ny lagstiftning, krav och protokoll. När du använder en professionell e-posttjänst för att skicka ut ditt nyhetsbrev behöver du inte oroa dig för alla dessa saker. Dessa e-postleverantörer arbetar mycket hårt för att se till att dina e-postmeddelanden når sin destination.

Å andra sidan, om du skickar ut ditt eget nyhetsbrev är det mindre troligt att du vet om det händer något nytt i e-postskyddsvärlden.

Kostnadseffektivitet

Vissa användare kanske tror att de sparar pengar om de kör sitt eget nyhetsbrev med hjälp av ett plugin. Först och främst måste du lägga värde på din tid. Tiden du spenderar på att konfigurera ditt nyhetsbrevsplugin är mycket mer värdefullt än det belopp du betalar för en bra e-posttjänst.

Beräkning av kostnaden för e-posttjänsten

I själva verket kan du använda en av de bästa e-posttjänsterna, Constant Contact gratis i två månader. Den här kostnadsfria provperioden ger dig tillräckligt med tid att konfigurera och börja samla e-postadresser. När testperioden avslutas betalar din e-postlista för sig själv.

Slutsats

Med tanke på alla dessa fakta rekommenderar vi starkt våra användare att använda professionell e-postmarknadsföringstjänst.

Om du måste använda ett WordPress-nyhetsbrev-plugin, använd bara MailPoet. Kom ihåg att leverans är fortfarande ett problem och även MailPoet förstår att det är därför de tillåter dig att använda SMTP-tjänster från tredje part som SendGrid (som kostar pengar).

Vilken e-postmarknadsföringstjänst använder du? Låt oss veta genom att lämna en kommentar nedan.

Glöm inte att följa oss på Twitter och Google+.