Varför ska du aldrig ladda upp en video till WordPress

Varför ska du aldrig ladda upp en video till WordPress

Bilder, ljud och video gör webben rik. Att lÀgga till videor pÄ din webbplats ger verkligen vÀrde till ditt innehÄll och ökar sannolikheten för att din publik reagerar pÄ den. Du skulle dock mÀrka att de flesta som anvÀnder WordPress föredrar att anvÀnda en tredjepartsdelningstjÀnst som YouTube eller Vimeo för att ladda upp sina videor. En av vÄra anvÀndare frÄgade oss om de kan ladda upp videor pÄ sin WordPress-webbplats. Svaret Àr ja, men vi rekommenderar dig inte att göra det. I den hÀr artikeln kommer vi att berÀtta varför du aldrig ska ladda upp en video till WordPress.

Ladda upp kontra bÀdda in (det finns en skillnad)

Innan vi berÀttar varför du aldrig ska ladda upp eller vara vÀrd för videor i WordPress, lÄt oss se till att alla förstÄr att det finns en skillnad mellan uppladdning och inbÀddning.

Att ladda upp eller vara vÀrd för en video betyder att du laddar upp videor pÄ din webbplats som om du laddar upp bilder pÄ din webbplats. Det hÀr Àr den del som vi rekommenderar mot.

Att bÀdda in en video innebÀr att du laddar upp en video pÄ en tredjepartswebbplats som Youtube, och sedan kan du enkelt bÀdda in den i dina blogginlÀgg. Vi rekommenderar starkt folk att bÀdda in videor nÀr de kan.

Enkel delning

Det Ă€r lĂ€ttare att bĂ€dda in en video i WordPress. Du kan dela en video som laddats upp pĂ„ YouTube eller andra webbplatser för videodelning genom att bara klistra in webbadressen i dina blogginlĂ€gg. Det Ă€r ocksĂ„ lĂ€ttare att hantera en kanal pĂ„ YouTube. Å andra sidan Ă€r det inte sĂ„ enkelt i WordPress att skapa en videosektion separat frĂ„n dina bilder och andra uppladdningar. Du kan ta din video som laddats upp pĂ„ YouTube till sociala medier och nĂ„ ut till en bredare publik. Genom att ladda upp din video pĂ„ YouTube och andra webbplatser för videodelning gör du det lĂ€ttare för tittarna att dela din video. En av vĂ„ra andra webbplatser har över 11 miljoner videovisningar pĂ„ Youtube.

Bandbredd

Att ladda upp videor till din webbplats kommer att kosta dig bandbredd. Högkvalitativa videor kostar mer bandbredd. Om du tillÄter anvÀndare att bÀdda in det pÄ sina egna webbplatser multipliceras bandbredden varje gÄng videon bÀddas in annars. Du mÄste antagligen ocksÄ lÀgga till fler plugins för att hantera och visa dina videor. Dessa plugins kommer ocksÄ att öka din serverbelastning. Om du deltar i webbhotell Àr chansen att din vÀrd kommer att stÀnga av din webbplats och tillfÀlligt ta bort den.

Sikt och trafik

Enligt Alexa rankning Àr YouTube för nÀrvarande vÀrldens nÀst mest anvÀnda sökmotor och den tredje mest besökta webbplatsen. Det hÀr tvingar mÄnga webbplatsÀgare att ladda upp sina videor till YouTube. Att ladda upp en video pÄ YouTube kan ge fler tittare Àn att ladda upp den pÄ din egen webbplats. Sociala nÀtverksfunktioner pÄ YouTube och andra videodelningswebbplatser kan utlösa dina videors virala popularitet.

Optimering av videokvalitet

NÀr du laddar upp en video pÄ webbplatser som YouTube eller Vimeo bearbetar de varje video för en bÀttre webbupplevelse. Tittare kan vÀlja om de vill titta pÄ din video i HD eller med lÀgre upplösningar. Dessa webbplatser försöker ocksÄ automatiskt upptÀcka en anvÀndares internetanslutning och enhetstyp för att spela upp videon i en kvalitet som Àr bÀst för tittaren. Om du laddar upp din video pÄ WordPress gÄr du miste om dessa optimeringar och din video kommer att visas som den Àr, vilket kostar mer bandbredd och förstör anvÀndarupplevelsen.

Vi hoppas att den hÀr artikeln besvarade frÄgan om varför du aldrig ska ladda upp eller vara vÀrd för en video pÄ WordPress. Om du har nÄgot att lÀgga till eller har nÄgra frÄgor kan du gÀrna lÀmna en kommentar nedan.