Varför ska du INTE ta bort datum frÄn dina WordPress-blogginlÀgg

Wrong Way

NĂ€r jag startade WPBeginner 2009 tog jag ett beslut att inte ta med datum pĂ„ nĂ„got av mina blogginlĂ€gg. Jag gjorde det för att jag tyckte att jag var smart Ă€n resten. Min teori var att WPBeginner INTE Ă€r en blogg. Det Ă€r en resurs som WordPress codex eller Wikipedia, som ingen har datum pĂ„ sina artiklar. Förutom min tanke var att ta bort datumen frĂ„n blogginlĂ€gg skulle lura anvĂ€ndarna att tro att mitt innehĂ„ll Ă€r vintergrönt. Pojke var jag död fel. Under de senaste mĂ„naderna mĂ€rker jag en trend att fler och fler internetmarknadsförare och sjĂ€lvutnĂ€mnda “SEO-experter” rĂ„der sina anvĂ€ndare att ta bort datum frĂ„n sina WordPress-blogginlĂ€gg. I den hĂ€r artikeln kommer jag att ge djupgĂ„ende detaljer om varför jag valde att inte inkludera datum först och vad som Ă€ndrade mig senare. Jag kommer ocksĂ„ att tĂ€cka om / vad Ă€r SEO-effekterna av att ha datum pĂ„ dina blogginlĂ€gg (post-pingvin och panda). Slutligen Ă€r mitt mĂ„l att efter att ha lĂ€st hela detta inlĂ€gg skulle du förstĂ„ att ditt problem inte Ă€r med datum, utan med publiceringsdatum. Jag har hittat en lösning som skulle glĂ€dja dig, dina anvĂ€ndare och sökmotorer.

Orsaker bakom att ta bort datum eller inte inkludera datum

NÀr jag först startade WPBeginner 2009 sÄg jag det alltid som en resurswebbplats som liknar WordPress Codex eller Wikipedia. Om du har anvÀnt nÄgon av de tvÄ vet du att de inte har tidsstÀmpel eller datum pÄ sina poster. Du undrar förmodligen vad som kan vara den möjliga fördelen med det? Som anvÀndare har vi en inbyggd fördom mot förÄldrat innehÄll. I det ögonblick vi ser ett datum Àr vi programmerade att klassificera det i en av de tvÄ kategorierna: ELLER . I teorin bara för att innehÄllet Àr gammalt betyder det inte att det inte Àr relevant, men anvÀndarna antar det. Som bloggare tyckte jag att det var störande för mig eftersom jag ville att alla skulle lÀsa mitt innehÄll. SÄ vad gjorde jag? Jag bestÀmde mig för att inte ta med datum i mina blogginlÀgg. Min tanke var att mÀnniskor lÀste Wikipedia Àven nÀr den har relevant information som kanske eller inte Àr uppdaterad. Eftersom anvÀndaren aldrig kÀnner till det ursprungliga publicerade datumet, ger de det en fördel med tvivel.

Under de senaste mÄnaderna har jag sett ett flertal internetmarknadsförare och SEO: s ger ut sin dom mot att ha datum pÄ blogginlÀgg. Var och en har sina egna skÀl, men alla följer samma buzz-ord vintergrönt innehÄll. NÀr populÀra bloggar som CopyBlogger vÀljer att ta bort datum Àr det ett exempel för andra att följa.

Jag har gÄtt denna vÀg redan och jag kan berÀtta varför det Àr fel vÀg.

Varför skulle jag aldrig ta bort datum igen

Jag gör inte samma misstag tvĂ„ gĂ„nger. Att inte ha datum först var ett misstag, och jag tror inte att jag skulle upprepa det misstaget. Mitt hopp Ă€r att efter att ha lĂ€st detta skulle du göra detsamma. NĂ€r jag startade WPBeginner var min huvudprioritet att hjĂ€lpa anvĂ€ndare med mina WordPress-handledning. Som andra bloggare ville jag tro att mitt innehĂ„ll var vintergrönt. Men i verkligheten Ă€r det INTE. Även om jag gĂ„r tillbaka och uppdaterar artiklar Ă€r det bara inte möjligt att hĂ„lla allt uppdaterat hela tiden.

I början hade jag inga problem eller klagomÄl angÄende datumet. Men 6 mÄnader pÄ vÀgen började jag ta emot mejl frÄn anvÀndare som klagade pÄ en Àldre artikel. Först skulle jag helt enkelt gÄ och uppdatera artikeln direkt. Men nÀr webbplatsen vÀxte verkade det bli mer och mer osannolikt att uppdatera alla artiklar. Det kom till en punkt dÀr jag regelbundet skulle fÄ flera e-postmeddelanden, tweets eller facebookmeddelanden angÄende datumen. Det tog mig ett och ett halvt Är att ge upp min envishet och lÀgga till datumen i inlÀgget.

Efterklokhet

I efterhand insÄg jag hur stor missnöje jag gjorde mot mina anvÀndare och den större WordPress-communityn genom att inte ha datum pÄ webbplatsen. Jag ville hjÀlpa WordPress nybörjare, men ibland slutade jag med att missleda dem eller orsaka mer förvirring eftersom de inte visste att de tittade pÄ en Àldre skÀrmdump eller handledning.

Övertid, jag har ocksĂ„ lĂ€rt mig det vĂ€ldigt fĂ„ inlĂ€gg Ă€r vintergröna. Du lĂ€r dig alltid nĂ„got nytt och dina metoder förĂ€ndras. Det trĂ€ffar dig nĂ€r nĂ„gon citerar dina egna ord vid en session dĂ€r du pratar och motsĂ€ger ett Ă€ldre inlĂ€gg. Gissa vad, om det inlĂ€gget inte har ett datum pĂ„ det, dĂ„ kan du inte sĂ€ga bra att artikeln Ă€r gammal.

Slutsatsen Àr att om du verkligen vÀrdesÀtter dina lÀsare, skulle du inte ta bort datum. Bloggar enligt definitionen Àr tÀnkta att vara förÄldrade. Oavsett om du har datum eller inte, visar du fortfarande dina inlÀgg i omvÀnd kronologisk ordning. Om du verkligen tror att ditt innehÄll Àr vintergrönt, varför Àndrar du inte den ordningen och visar inlÀgg i slumpmÀssig ordning (ja det Àr en utmaning).

VÀnta, hur kunde jag vara nöjd med att veta att mina blogginlÀgg Àr förÄldrade? Google straffar inte förÄldrat innehÄll? Missar jag lÀsare pÄ grund av anvÀndarnas fördomar mot Àldre inlÀgg? Tja, jag Àr nöjd eftersom jag har hittat ett alternativt sÀtt att visa datum som hÄller mig och mina lÀsare nöjda. Jag antar att det hÄller ocksÄ sökmotorerna nöjda.

Nya datummetod, lÀsare och sökmotorer

Jag insĂ„g att mitt problem inte var med datum. Det var med funktionen eftersom det inte korrekt Ă„terspeglade mĂ€ngden arbete jag lade ner pĂ„ webbplatsen. Publicerad datumfunktion Ă€r relevant för böcker eftersom bokförfattare inte uppdaterar originalboken. De kommer ut med version 2 istĂ€llet. Som bloggare gĂ„r jag personligen tillbaka för att uppdatera ett eller tvĂ„ inlĂ€gg varje dag pĂ„ WPBeginner men det inlĂ€gget visas fortfarande publicerat pĂ„ Ă€ldre datum. Som tur Ă€r har WordPress ocksĂ„ förmĂ„gan att visa “Senast uppdaterad datum” vilket enligt min mening var den lösning jag behövde hela tiden.

Arbetstid

I post mete data frÄn WPBeginner har vi beslutat att ersÀtta publicerat datum med det senast uppdaterade datumet. Koden ser ut sÄ hÀr:


Last updated on <time datetime="<?php the_modified_time('Y-m-d'); ?>"><?php the_modified_time('F jS, Y'); ?></time>

Den modifierade tidsfunktionen i WordPress kontrollerar för senaste gÄngen du uppdaterade inlÀgget. Om senaste gÄngen du uppdaterade inlÀgget var den tid dÄ du publicerade det, visas det datum dÄ du publicerade det. Men om du gick tillbaka för att uppdatera det inlÀgget sex mÄnader senare, visas det senast uppdaterade datumet.

Jag tror att i dagens vÀrld Àr det senast uppdaterade datumet mer vÀrdefull lÀsare Àn det faktiska publicerade datumet. Det publicerade datumet Àr irrelevant nÀr du har gÄtt vidare och skrivit om hela artikeln.

NÀr det gÀller sökmotorer, om du tror att om du tar bort datum frÄn din design skulle lura dem, Àr du vÀldigt naiv. Din WordPress-webbplatskarta innehÄller det senast Àndrade datumet för varje artikel, och chansen Àr att du förmodligen har skickat din webbplatskarta till Googles webbansvariga verktyg. Jag skriver personligen för mina anvÀndare och jag vÀrdesÀtter deras tankar mycket mer Àn nÄgon sökmotor. Koden ovan följer emellertid korrekt schemamÀrkning som berÀttar för sökmotorer den senaste uppdaterade tiden för inlÀgget. Ja, det betyder att Google visar det senast uppdaterade datumet bredvid din post snarare Àn det ursprungliga publicerade datumet.

Slutligen tillfredsstĂ€ller den modifierade tidsfunktionen mig som bloggare. Jag hĂ„ller mig pĂ„ en ganska hög standard och jag vet att mina anvĂ€ndare inte lĂ„ter mig glida heller (tack alla för att de Ă€r hĂ„rda mot mig). Även om alla bloggar Ă€r avsedda att vara förĂ„ldrade, tillĂ„ter inte WPBeginner-publiken det. Vi fĂ„r regelbundna rapporter om förĂ„ldrade artiklar och vi gör vĂ„rt bĂ€sta för att uppdatera dem sĂ„ snart vi kan. Om du ser en förĂ„ldrad artikel, vĂ€nligen meddela oss genom att twittra pĂ„ oss @wpbeginner eller genom att anvĂ€nda kontaktformulĂ€ret.

Japp denna lösning hÄller alla nöjda.

Alla Àr glada

Idag ser jag fortfarande WPBeginner som mer Àn en blogg. Jag ser det som den bÀsta WordPress-resurswebbplatsen, och genom att lÀgga till datum tror jag att jag har gjort det Ànnu bÀttre. Att ha tidsrelevans gör oss inte till en dÄlig resurs utan det gör oss till en mer anvÀndbar resurswebbplats. Jag hoppas att jag med min Äsikt har övertygat dig om att inte ta bort datum frÄn dina WordPress-blogginlÀgg. Jag Àr alltid öppen för feedback och kritik. Dela dina tankar om detta Àmne i kommentarerna nedan.