Varför slÀpper Apple inte iPhone Xr förrÀn i oktober

Varför slÀpper Apple inte iPhone Xr förrÀn i oktober

Har du undrat varför iPhone Xr inte kommer till butiker förrĂ€n 26 oktober? Även om Apple inte ger anledningen (och förmodligen inte kommer), har andra det. Det verkar som om enhetens nya Liquid Retina LCD-skĂ€rm kan vara skyldig, enligt GrĂ€nsen.

2017 slĂ€ppte Apple LCD iPhone 8/8 Plus i september, samtidigt som den dyrare OLED iPhone X var i schack tills början av november. I Ă„r tog Apple det motsatta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet. Medan flaggskeppet iPhone Xs / Xs Max anlĂ€nder till butiker nĂ€sta fredag ​​21 september kommer företagets billigare iPhone Xr inte att slĂ€ppas förrĂ€n i slutet av oktober.

Tillbaka i juni sa en rapport frÄn den sydkoreanska publikationen The Bell att utvecklingen av LCD-skÀrmen var tvÄ mÄnader efter planen. Det sa att leverantörerna Japan Display och LG Display behövde mer tid Àn vÀntat för att sÀkra avkastningen. I slutet av juli sa Morgan Stanleys Katy Huberty, en kÀnd Apple-analytiker, att enhetens nÀstan ramfria design skulle vara orsaken till förseningen.

Intressant Àr att problemet med LCD kanske inte Àr ett hÄrdvaruproblem.

Som Ryan Reith, IDC: s vice president för forskning pĂ„ mobila enheter, sa till The Verge: ”Allt vi har hört, det har varit ett problem pĂ„ mjukvarusidan. Det finns mycket programvara involverad i LCD-skĂ€rmen, eftersom den Ă€r den första [LCD display] med ett hack och helskĂ€rm. ”

Under tiden sade Canalys senioranalytiker Ben Stanton till The Verge: “Apple skulle inte fördröja lanseringen av iPhone XR av nĂ„gon annan anledning Ă€n att enheten inte Ă€r redo att levereras med tillrĂ€cklig volym.” Han fortsatte: “BegrĂ€nsningen med enheten Ă€r kring den nya LCD-skĂ€rmen, som har flaskhalsad produktion.”

Jag Àr ganska övertygad om att oavsett anledning kommer iPhone Xr-förseningen inte att orsaka Apple nÄgra problem, pÄ kort sikt eller pÄ annat sÀtt. Handenheten kommer fortfarande att anlÀnda till den viktiga semestersÀsongen, som tillsammans med iPhone Xs / Xx Max kan göra Apples första kvartal rÀkenskapsÄret 2019 till en för rekordböcker.

Som en pÄminnelse börjar förbestÀllningar för 6,1-tums iPhone Xr fredagen den 19 oktober.

Vilken iPhone köper du i Är? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.