Varför WordPress-teman inte bör ha SEO-alternativ och varför de har?

Varför WordPress-teman inte bör ha SEO-alternativ och varför de har?

Har du nĂ„gonsin hört folk rekommendera teman eftersom de Ă€r “SEO-vĂ€nliga”? Ja, vi har rekommenderat en hel del teman pĂ„ den hĂ€r bloggen som mĂ€rker den “SEO Friendly”. Men vad betyder “SEO-vĂ€nlig” egentligen och vad vissa tycker att det betyder? I den hĂ€r artikeln kommer vi att dela vĂ„r Ă„sikt om varför WordPress-teman INTE borde ha SEO-alternativ och varför de gör det.

Vad Ă€r syftet med ett tema? För att fĂ„ saker att se bra ut (organiserade och rena) sĂ„ att mĂ€nniskor enkelt kan anvĂ€nda webbplatsen. Hur gör man ett tema organiserat och rent? Bortsett frĂ„n alla anvĂ€ndargrĂ€nssnitt (UI) och visuella element, mĂ„ste du ha ren kod. Koden ska vara semantisk och mĂ„ste följa webbstandarderna. Ett tema som gör det Ă€r en “SEO-vĂ€nlig” tema. Detta Ă€r vad vi tittar pĂ„ nĂ€r vi sĂ€ger att ett visst tema Ă€r SEO-vĂ€nligt.

Nu tror vissa att för att ett tema ska vara “SEO-vĂ€nligt” mĂ„ste det ha andra funktioner som brödsmulor, SEO-alternativ etc. Men det Ă€r INTE sant. Visst kommer det att förbĂ€ttra din SEO pĂ„ sidan, om du har metataggar, brödsmulor, etc. Detta krĂ€vs dock inte för att ett tema ska vara SEO-vĂ€nligt.

SÄ varför gör temadesigners / utvecklare det? Det Àr en marknadsföringsgimmick. IstÀllet för att fokusera sin energi pÄ att producera bÀsta möjliga tema de kan, samlar de temat med en liten uppsÀttning SEO-alternativ. Det Àr ocksÄ för att hÄlla jÀmna steg med branschen och konkurrenterna.

Varför WordPress-teman borde inte ha SEO-alternativ? Genom att ha SEO-alternativ gör dessa företag extremt bÀst service för sina anvÀndare (speciellt nybörjare). För om anvÀndaren nÄgonsin vÀljer att byta tema, riskerar de att förlora all SEO-data för Àldre inlÀgg om de inte överför SEO-instÀllningarna ordentligt. SEO-alternativ finns tydligt i plugin-territoriet som temautvecklare bör undvika övertrÀdelse. FrÀmst för att deras SEO-alternativ aldrig skulle vara sÄ kompletta som ett plugin som WordPress SEO av Yoast (laddat ner mer Àn 1 miljon gÄnger). Alternativ som nofollow-taggar, omdirigeringar, inget index, webbplatskartor och indexering skulle göra ett tema uppblÄst.

Om ett temaföretag inte vill stödja ett utmÀrkt plugin som WordPress SEO av Yoast, bör de ta itu med problemet med sitt eget plugin (inte deras teman).

De flesta vÀlkÀnda företag förstÄr vikten av plugins som WordPress SEO av Yoast eller All in One SEO Pack, sÄ de avregistrerar automatiskt sina SEO-alternativ nÀr dessa plugins Àr aktiva. Det skulle dock göra det sÄ mycket enklare om de inte behöver göra det alls.

Uppdatering: SÄsom tas upp i kommentaren skulle det vara mycket bÀttre om temaförfattare helt enkelt anvÀnder beroenden mellan teman och plugin-program. HÀr Àr en bra artikel av Otto som talar om beroende av tema / plugin.

Vad Àr dina tankar?