Video: UppmĂ€rksamhet pĂ„ detaljer – hur Apple skapade en serie dynamiska rörelseansikten för klockan

Video: UppmÀrksamhet pÄ detaljer - hur Apple skapade en serie dynamiska rörelseansikten för klockan

De underbara nya rörelseansikten i watchOS 5 – Fire, Vapor, Water och Liquid Metal – Ă€r mer speciella Ă€n Apple slĂ€ppte pĂ„ under huvudtalen. Överraskande Ă€r de inte renderade eller skapade med hjĂ€lp av datorgrafik. UppmĂ€rksamhet pĂ„ detaljer spelar alltid roll sĂ„ litet att Apple har spelat in dem i en riktig studio dĂ€r de satte eld pĂ„ saker och anvĂ€nde riktiga vatten- och Ă„ngelement.

Följande exklusiva video bakom kulisserna, delad av webbplatsen CoolHunting, visar upp dessa ultraminima, hypnotiska rörelseansikten i watchOS 5 och hur de gjordes.

Alan Dye, Apple Vice President för design av anvÀndargrÀnssnitt, berÀttade Hodinkee, ett uttag för klocktillverkning, att beslutet att undvika CGI Àr en uppvisning av hela designteamets engagemang för att spika detaljerna för dessa nya rörelseansikten.

Vi kunde nog ha gjort detta digitalt, men vi sköt faktiskt allt detta praktiskt taget i en studio. Vad jag Àlskar med det faktum att vi gjorde det hÀr Àr att det bara Àr sÄ vÀgledande för hur designteamet fungerar. Det handlade verkligen om att samla ihop nÄgra av vÄra olika talanger för att skapa dessa ansikten.

Det finns naturligtvis art director och fÀrgexperter och grafiska formgivare, men ocksÄ modelltillverkare som hjÀlpte till att bygga dessa strukturer som vi sÄ smÄningom, du vet, skulle sÀtta eld pÄ.

Man mĂ„ste förundras över det avstĂ„nd Apple gĂ„r för att glĂ€dja oss …

Till skillnad frÄn de nya informationstÀta infografiska och infografiska modulÀra ansikten som kan klÀmma upp till Ätta olika komplikationer pÄ serie 4-hÄrdvara, visar rörelseytorna precis tiden och reagerar unikt med fodralets böjda kanter.

RUNDA UPP: Komplikationer i serie 4: hur de fungerar och vad de kan göra

PÄ Àldre klockor Àr dessa ansikten cirkulÀra. PÄ serie 4-hÄrdvara visar de verkligen den underbara 15 procent större OLED-skÀrmen med rundade hörn och kant-till-kant-design.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Det Àr sÀrskilt imponerande hur de interagerar dynamiskt med kanterna pÄ skÀrmen och de rundade hörnen snarare Àn att vara enkla looping-animationer. LÄgorna pÄ Fire-ansiktet lyser till exempel subtilt upp ratten. Eller ta det nya vattenytan som ett annat exempel, du kommer att mÀrka hur bubblorna stÀnker utanför kanterna.

De nya rörelseansikten Àr fullt funktionella och rör sig nÀr du vrider handlederna.

Om du sĂ„g vĂ„rt galleri visa upp dessa ansikten pĂ„ tidigare modeller, mĂ€rker du omedelbart att de inte ser lika bra ut som de ser pĂ„ 4-klockor. Även om de ocksĂ„ svarar pĂ„ din handledsrörelse pĂ„ Ă€ldre klockmodeller, begrĂ€nsar serie 2 och serie 3 Ă„tgĂ€rder till det cirkulĂ€ra omrĂ„det mitt pĂ„ skĂ€rmen.

Och nu vet du hur Apple har gjort de dynamiska rörelseansikten i watchOS 5.

StrÄlande arbete, skulle du inte hÄlla med?

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.