Vilka Àr begrÀnsningarna för WordPress.com

Vilka Àr begrÀnsningarna för WordPress.com

Om du vill starta en blogg erbjuder WordPress.com en problemfri lösning för att komma igÄng. Vi frÄgas ofta av vÄra anvÀndare. Vi svarar vanligtvis med frÄgan. MÄnga mÀnniskor vill bara dela sina personliga tankar, vandringar, foton och sÄdant. För det ÀndamÄlet erbjuder WordPress.com en gratis, enkel att anvÀnda, sÀker och stabil plattform som du kan blogga pÄ. Men om du vill göra mer med din blogg som att tjÀna pengar, bygga bland annat ett medlemskap, finns det nÄgra inneboende begrÀnsningar. I den hÀr artikeln hjÀlper vi dig att förstÄ vilka begrÀnsningar WordPress.com har, sÄ att du kan avgöra om WordPress.com Àr lösningen för dig.

TjÀnstebegrÀnsningar

Du kan inte köra Google Adsense eller andra reklamprogram för att visa annonser pÄ din WordPress.com-blogg. Du kan inte skriva betalda inlÀgg, sÀlja lÀnkar, granska produkter etc. WordPress.com anvÀndarvillkor begrÀnsar dig frÄn att anvÀnda din gratis blogg för egen kommersiell aktivitet. Du kan dock ansöka om WordPress.coms reklamprogram som heter WordAds. Detta program Àr för nÀrvarande tillgÀngligt för WordPress.com-bloggar som matchar vissa trafik- och kvalitetskrav. NÀr du vÀl har godkÀnts för WordAds-programmet kommer du att dela dina annonsintÀkter med WordPress.com.

Obs! Om du har en bok kan du ha en annons för det pÄ din WordPress.com-blogg. De tillÄter bara inte annonser för produkter eller tjÀnster som du inte Àger.

Du kan inte ladda upp plugins

WordPress: s verkliga kraft kommer frÄn friheten att anpassa och utöka kÀrnfunktionaliteten. Du kan inte utöka WordPress.com-funktionalitet genom att ladda upp plugins. Du fÄr en omfattande men ÀndÄ en begrÀnsad uppsÀttning funktioner. MÄnga mÀnniskor som migrerar frÄn WordPress.com till sjÀlvhÀrdade WordPress.org gör det bara för att dra nytta av vissa funktioner som kommer med dessa fantastiska plugins.

Du kan inte ladda upp teman

Du kan bara anvÀnda teman som för nÀrvarande Àr tillgÀngliga för WordPress.com-anvÀndare. NÄgra av dessa teman Àr gratis och andra har en engÄngsavgift. Under alla omstÀndigheter Àr temavalet mycket begrÀnsat. För det andra kan du inte Àndra dessa teman. För ytterligare $ 30 kan du lÀgga till anpassade CSS och teckensnitt till ditt tema men det Àr det. Du kan inte Àndra temafunktioner eller temafunktioner. Om du vill anvÀnda ett av de kraftfulla e-handelsteman, eller ett av de mÄnga kommersiella teman som inte Àr tillgÀngliga för WordPress.com-anvÀndare, har du ingen tur. Om du vill ha ett helt specialbyggt tema Ät dig, har du ocksÄ tur.

AvstÀngning av konto

WordPress.com Àr mycket strikt nÀr det gÀller att skydda deras tjÀnster frÄn missbruk. De stÀnger av bloggar som misstÀnks för aktiviteter som Àr förbjudna i deras anvÀndarvillkor. Besökare kan ocksÄ rapportera en blogg. WordPress.com tillÄter avstÀngda bloggar att exportera sina inlÀgg under en begrÀnsad tid. WordPress.com kanske inte ens meddelar eller ber en bloggÀgare att ta bort innehÄll. Det betyder att det vanligtvis inte finns nÄgon varning för bloggÀgaren. NÀr en blogg har stÀngts av kommer WordPress.com-underdomÀnen att hÄllas och kommer inte att slÀppas för nÄgon annan att anvÀnda.

Inte en utvecklingsplattform

WordPress har blivit ett kraftfullt innehÄllshanteringssystem i sig. Det Àr inte mer bara en bloggpubliceringsplattform. Med WordPress.com fÄr du bara en gratis bloggtjÀnst och inte de faktiska kraftfulla CMS-funktionerna som blir huvudorsaken till WordPress popularitet. För att göra det lÀttare för dig att förstÄ Àr det som antar att du börjar med en grundlÀggande blogg och sedan vill erbjuda onlinekurser, sÀlja digitala nedladdningar eller lÀgga till ett forum eller till och med en webbutik. Det Àr inte möjligt att göra allt detta pÄ din gratis WordPress.com-blogg.

Slutsats

VÄr rekommendation Àr att först mÄste du inse vad du vill göra med din blogg, göra en plan och sedan vÀlja. Om du bara behöver uttrycka dig Àr WordPress.com ett enkelt och underbart alternativ för dig. Men om du vill bygga vidare pÄ din webbplats och göra mer med din blogg, övervÀg WordPress.org. Vi erbjuder en gratis WordPress-bloggtjÀnst dÀr vi kan hjÀlpa dig att komma igÄng.

Om du Àr en av anvÀndarna som vill byta frÄn WordPress.com till WordPress.org rekommenderar vi starkt att du följer vÄr guide.