Vilka funktioner finns i WordPress 3.6

Post Lock in WordPress 3.6

Det var bara nÄgra mÄnader sedan nÀr WordPress 3.5 slÀpptes (11 december 2012 för att vara exakt). Tja, nÀsta stora utgÄva, WordPress 3.6, Àr redan pÄ gÄng. WordPress 3.6 förvÀntas slÀppas i slutet av april 2013. Vi har följt utvecklingen av WordPress 3.6 och bestÀmde oss för att dela med dig av vilka funktioner du kan se fram emot. I den hÀr artikeln kommer vi att diskutera vilka funktioner som kommer i WordPress 3.6.

BĂ€ttre redaktionella kontroller

WordPress 3.6 kommer att vara en bra uppdatering sÀrskilt för bloggare och innehÄllsutgivare. Det Àr fokuserat pÄ redigeringsomrÄdet för post, vilket ger bÀttre verktyg och stöd för att förbÀttra den redaktionella processen för att skapa innehÄll med WordPress.

PostlÄs

WordPress 3.6 kommer att ha en redaktionell kontrollfunktion, kallad postlÄs. Detta gör det möjligt för webbplatsadministratörer och författare att lÄsa ett inlÀgg sÄ att andra anvÀndare inte kan arbeta med samma inlÀgg förrÀn det Àr upplÄst. Om den andra anvÀndaren har rÀtt att redigera ett inlÀgg uppmanas de antingen att gÄ tillbaka eller ta över. Detta Àr en mycket snygg funktion för bloggar med flera författare.

FörbÀttrad automatisk lagring

WordPress 3.6 kommer att fokuseras pÄ innehÄllsredigering, sÄ funktionen för automatisk spara kommer att se nÄgra stora förbÀttringar. Det finns samtal om att spara Àndringar i webblÀsarens lokala lagring. Detta kommer att vara till stor hjÀlp eftersom det kommer att hindra dig frÄn att förlora inlÀgg pÄ grund av utgÄngna kakor, förlust av internetanslutning, oavsiktlig navigering, plugin- eller kÀrnfel vid spara, webblÀsarkrascher, OS-kraschar, katter som gÄr pÄ tangentbordet etc. Om nÄgot av dessa hÀnder, skulle du kunna Äteruppta redigeringen exakt dÀr du lÀmnade den.

Lokala sÀkerhetskopior för versioner

MÄlet Àr att fÄ mÀnniskor att lita pÄ WordPress med sina inlÀgg. Autosave-funktionen introducerades av olika anledningar eftersom mÀnniskor var rÀdda för att förlora sitt arbete. Detta Àr anledningen till att mÄnga anvÀnder tredjepartsapplikationer som Windows Live Writer för att skriva sina WordPress-inlÀgg. Förhoppningen Àr att genom att förbÀttra funktionen för automatisk spara, kommer mÄnga anvÀndare att börja lita pÄ WordPress autosave-funktioner.

BĂ€ttre hantering av postrevisioner

Efter revisioner kommer nu att Ă„terspegla förĂ€ndringarna mellan olika versioner. Ändringar markeras med fĂ€rger och visuella element, sĂ„ att du snabbt kan mĂ€rka skillnaden mellan dem.

JÀmför Post Revisions UI

Redaktionellt arbetsflöde

Det var samtal om att integrera ett av de bÀsta redaktionella arbetsflödes-plugin-programmen i kÀrnan. PÄ grund av tidsbegrÀnsningar kommer denna funktion dock inte att lÀggas till i WordPress 3.6. AnstrÀngningarna slösades inte bort eftersom det medförde mÄnga utmaningar som var involverade i processen. Detta gör det möjligt för kÀrnteamet att förbereda sig i förvÀg för nÀsta release. (Se Mark Jaquiths förklaring). Tja inget att oroa sig för. Du kan fortfarande anvÀnda Edit Flow-plugin (vi anvÀnder det).

Nytt och förbÀttrat anvÀndargrÀnssnitt för inlÀggsformat

Som ni vet har WordPress stöd för inlÀggsformat och anpassade inlÀggsformat. Det gamla grÀnssnittet var dock inte sÀrskilt mÀrkbart. I WordPress 3.6 kommer det att finnas ett nytt anvÀndargrÀnssnitt för inlÀggsformat. AnvÀndare kan vÀlja och vÀxla mellan inlÀggsformat, och redigeringsomrÄdet Àndras baserat pÄ inlÀggsformat. Inspirationen för dessa Àndringar kommer frÄn Alex Kings postformat UI-plugin, vi visade dig tidigare hur du installerar Post Format UI Plugin i WordPress 3.5. Folk skickar in idéer och trÄdramar om hur Post Formats UI ska se ut. Nedan följer en mockup skickad av Mel Choyce:

InlÀggsformat UI Mockup

Tjugo tretton

WordPress 3.6 kommer ocksÄ med Twenty Thirteen, det nya standard WordPress-temat. Tjugo tretton kommer att ha stort stöd för inlÀggsformat. Till skillnad frÄn tidigare WordPress-standardteman anvÀnder Twenty Thirteen massor av djÀrva fÀrger. Det kommer att anvÀnda olika bakgrundsfÀrg för varje inlÀgg som ser bra ut nÀr en anvÀndare blÀddrar nedÄt pÄ sidan. Tjugo tretton kommer att vara fullt lyhörd och ser lika bra ut pÄ olika skÀrmstorlekar, upplösningar och enheter. Se live-demo.

Twenty Thirteen Demo-skÀrmdump

Ett nytt GUI för WordPress-menyer

WordPress-menyredigeraren fÄr ocksÄ ett nytt och mer intuitivt anvÀndargrÀnssnitt. PÄ WPBeginner mÀrkte vi att mÄnga WordPress-nybörjare inte förstÄr menysystemet. Flikarna, menymenyn, att vÀlja flera menyer och vÀxla mellan dem Àr trivialt för de flesta nya anvÀndare. Förhoppningsvis kommer detta att förÀndras i WordPress 3.6, och det blir lÀttare att skapa och hantera menyer i WordPress.

FörbÀttrade inloggningsaviseringar

Ibland upphör en anvÀndarsession mitt i nÄgot viktigt. Det nya systemet för inloggningsanmÀlan kommer att be en anvÀndare att logga in utan att lÀmna sidan de arbetade med.

FörbÀttrade inloggningsmeddelanden - WordPress 3.6

Det finns fortfarande lite tid kvar i slÀppandet av WordPress 3.6. Detta Àr en stor release sÄ bortsett frÄn dessa nya funktioner kommer det att finnas flera förbÀttringar av kÀrnkoden, buggfixar, sÀkerhetsuppdateringar etc. Kom ihÄg att du alltid kan skicka dina idéer till WordPress, de högst röstade idéerna kommer att inkluderas i kommande versioner av WordPress. Vilka nya funktioner vill du se i WordPress? Vad Àr din favoritfunktion i denna WordPress 3.6-version? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.