Vilka nya funktioner finns i WordPress 3.7

Vilka nya funktioner finns i WordPress 3.7

Det var bara tvÄ mÄnader sedan nÀr WordPress 3.6 slÀpptes, och vi har redan WordPress 3.7 nÀstan redo att gÄ. Det Àr planerat att slÀppas den 14 oktober 2013. Det finns nÄgra viktiga förÀndringar som kommer pÄ din vÀg. WordPress 3.7 kommer frÀmst att fokuseras pÄ sÀkerhet och stabilitet i WordPress-kÀrnan. LÄt oss ta en titt pÄ vilka nya funktioner som kommer i WordPress 3.7.

Automatiska uppdateringar

En av de mest efterlÀngtade funktionerna i WordPress 3.7 Àr automatiska uppdateringar. Hanterade WordPress-vÀrdleverantörer gör redan automatiska WordPress-uppdateringar för sina anvÀndare nÀr en ny uppdatering Àr tillgÀnglig.

Nu kommer WordPress att kunna göra detta pÄ egen hand. En typisk WordPress-installation kan automatiskt uppdatera mindre / sÀkerhetsreleaser utan anvÀndarinmatning. Detta innebÀr att en anvÀndare inte behöver uppdatera WordPress frÄn 3.7 till 3.7.1. Automatiska uppdateringar kommer dock inte att göras för större versioner som standard, till exempel 3.7.1 till 3.8.

NÀr vi frÄgade publikens Äsikt om detta med hjÀlp av vÄra twitter- och facebooksidor, fick vi ett blandat svar frÄn anvÀndarna. Vissa gillade det verkligen och andra hatade det absolut. Det Àr dÀrför det finns ett alternativ att stÀnga av automatiska uppdateringar frÄn filen wp-config.php. Det kommer ocksÄ att finnas ett alternativ att automatisera processen helt och till och med uppdatera WordPress automatiskt till större utgÄvor genom att lÀgga till en definieringsparameter i wp-config.php.

SprÄkpaket

WordPress 3.7 kommer ocksÄ med bÀttre stöd för sprÄkpaket. Det nuvarande mÄlet för WordPress 3.7 Àr att separat underhÄlla sprÄkfiler för standardteman, importörsplugin och WordPress-kÀrnan. För anvÀndare betyder det att om du anvÀnder WordPress pÄ ditt sprÄk, sÄ hÀmtar WordPress automatiskt sprÄkfilerna för standardteman, importörens plugins och kÀrnan vid varje uppdatering.

För nÀrvarande mÄste anvÀndare hitta ett WordPress-tema som kan översÀttas och installera sprÄkfiler. Förhoppningsvis kommer den hÀr funktionen att utvidgas till andra teman och plugins, sÄ att anvÀndarna inte behöver oroa sig för att ladda ner och ladda upp översÀttningsfiler för varje plugin de anvÀnder.

Ny lösenordsmÀtare

Starkt lösenord Àr viktigt för WordPress-sÀkerheten. Det Àr dÀrför WordPress levereras med en lösenordsstyrka, men den Àr mycket svag. Detta Àr anledningen till att WordPress-kÀrnan bestÀmde sig för att lÀgga till en ny lösenordsmÀtare som uppmuntrar anvÀndarna att vÀlja starkare lösenord.

LösenordsmÀtare i WordPress 3.7

Detta kommer att vara ett bra komplement med det kraftfulla lösenordsplugin som administratörer kan anvÀnda för att tvinga anvÀndare att anvÀnda starka lösenord.

FörbÀttrad WordPress-sökning

LÄt oss inse det, standard WordPress-sökning Àr inte den bÀsta. Det Àr dÀrför mÄnga anvÀndare litar pÄ andra lösningar som SearchWP eller till och med Googles anpassade sökning efter sina webbplatser.

Tack och lov, med WordPress 3.7 fÄr standardsökningen en liten bÀttre. WordPress visar nu sökresultat efter relevans snarare Àn i omvÀnd kronologisk ordning. Det kommer att betrakta ett resultat som mer relevant om sökordet matchar bÄde titel och innehÄll.

I linje Dokumentation för krokar

Som programvara med öppen kÀllkod Àr WordPress gratis och kÀllkoden Àr tillgÀnglig för alla att anvÀnda, modifiera, studera och bygga vidare pÄ. All WordPress-kod var redan dokumenterad, men det finns mÄnga nya krokar tillgÀngliga.

KÀrnteamet beslutade att effektivisera den inbyggda dokumentationen för alla krokar i kÀrnan. Detta kommer att göra det lÀttare för nya utvecklare att studera koden, lÀra sig och öva. Det kommer ocksÄ att hjÀlpa erfarna utvecklare att skriva bÀttre kod för sina egna WordPress-applikationer.

WordPress 3.7 finns för nÀrvarande i Beta, och det finns mycket liten chans att nya funktioner kommer att lÀggas till i det. Det Àr dock fortfarande möjligt att den slutliga utgÄvan kan vara annorlunda. Om du vill prova betaversionen kan du göra det genom att installera WordPress pÄ den lokala servermiljön och köra beta-tester-plugin.

Vilken funktion ser du mest fram emot? LÄt oss veta vad du gillar eller ogillar om WordPress 3.7 genom att lÀmna en kommentar nedan.