Villkorlig tagg för post- / sidnavigeringslÀnkar i WordPress

Villkorlig tagg för post- / sidnavigeringslÀnkar i WordPress

Har du nÄgonsin besökt en webbplats dÀr de har utformningen för postnavigeringslÀnkar, men det finns inga lÀnkar dÀr? Det ser ganska ful ut och det Àr distraherande för anvÀndaren. Om du Àr temadesigner eller en webbplatsÀgare som har det hÀr problemet Àr den hÀr lösningen bara för dig. I den hÀr artikeln kommer vi att dela med dig av hur du kan lÀgga till en villkorlig tagg för inlÀgg / sidnavigeringslÀnkar för att sÀkerstÀlla bÀsta utformning för din bloggdesign.

Öppna först temat och lĂ€gg till följande kod:

/ **
* Om det finns mer Àn en sida, returnera SANT.
* /
funktion show_posts_nav () {
global $ wp_query;
returnera ($ wp_query-> max_num_pages> 1);
}

Placera sedan följande kod dÀr du vill att navigeringen ska vara:

Du behöver inte följa vÄr styling alls. Du kan Àndra den hÀr koden som du vill. Den viktiga delen Àr att du hÄller navigeringsstilen mellan den hÀr funktionen:

Denna funktion kontrollerar om det finns mer Àn en sida. Om det finns mer Àn en sida visas navigationsposten med stylingen. Om det inte finns nÄgra andra sidor visas inte stylingen eller navigeringen.

Obs! WordPress-navigeringsfunktionen Àr tillrÀckligt smart för att inte visa navigering pÄ egen hand om det inte finns nÄgra andra sidor. Men om du har navigerat med din egen anpassade styling, visar den hÀr stylingkoden fortfarande om navigering Àr dÀr eller inte. Funktionen i det hÀr inlÀgget tar hand om detta problem.

Ytterligare resurser:

Eric Martins inlĂ€gg – KĂ€lla för detta utdrag

GrÀva i WordPress (En bra e-bok som alla ska köpa om du lÀr dig WordPress)