Visa underkategorier pÄ kategorisidor i WordPress

Visa underkategorier pÄ kategorisidor i WordPress

NÀr du anvÀnder WordPress som CMS eller till och med som en blogg kanske du vill visa underkategorier pÄ kategorisidor. Det finns verkligen inget enkelt sÀtt att göra detta och nÄgra sÀtt som finns dÀr ute pÄ webben har olika buggar. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan visa underkategorier pÄ kategorisidor med hjÀlp av detta hack.

Nu Àr hacket som delas pÄ Yoasts blogg förÄldrat och har buggar. Felet Àr att Àven om det visar underkategorierna pÄ kategorisidan, men nÀr du gÄr in i underkategorin sÄ visar det inte nÄgon kategori. Med hacket vi delar kommer det att visa underkategorier pÄ förÀldrakategorisidorna, och nÀr du klickar pÄ underkategorierna ser du fortfarande andra syskonkategorier i förÀldrakategorin.

Okej om ovanstÄende terminologi inte vettade för dig, lÄt oss förklara pÄ ett annat sÀtt. LÄt oss sÀga att du har en toppnivÄ (överordnad) kategori som heter Sport. Du har tre underkategorier under sporter som heter NFL, NBA och MLB. Nu nÀr nÄgon kommer till din hemsida ser du bara Sportkategori och andra förÀldrakategorier pÄ toppnivÄ. NÀr nÄgon klickar pÄ Sport visar kategorierna nu endast underkategorierna under Sport, sÄ det blir NFL, NBA och MLB. Nu med Yoasts hack om du klickar pÄ NFL, kommer allt att vara borta. Med vÄrt hack nÀr du klickar pÄ NFL, kommer det fortfarande att visa NFL, NBA och MLB.

SÄ i grund och botten lÄter det hÀr hacket dig lista underkategorier om du tittar pÄ en kategori, och bröder / syskonkategorier om de Àr i underkategori.


  <?php
  if (is_category()) {
  $this_category = get_category($cat);
  }
  ?>
  <?php
  if($this_category->category_parent)
  $this_category = wp_list_categories('orderby=id&show_count=0
  &title_li=&use_desc_for_title=1&child_of=".$this_category->category_parent.
  "&echo=0"); else
  $this_category = wp_list_categories("orderby=id&depth=1&show_count=0
  &title_li=&use_desc_for_title=1&child_of=".$this_category->cat_ID.
  "&echo=0");
  if ($this_category) { ?> 

<ul>
<?php echo $this_category; ?>

</ul>

<?php } ?>

Klistra in koden ovan var du vill att kategorierna ska visas och Àndra den hur du vill. Koden som listas ovan, nÀr du besöker underkategorin frÄn huvudkategorin, döljer huvudkategorin och visar endast underkategorierna.

Om du vill visa huvudkategorin ocksĂ„ pĂ„ underkategorisidor, tar du bara bort parametern djup = ”1 ″ frĂ„n koden ovan.

Detta Àr ett mycket anvÀndbart och praktiskt kategorihack nÀr det gÀller att designa mallar för WordPress speciellt nÀr du anvÀnder WordPress som CMS.

För mer information om parametrar, se WordPress Codex.