Vissa MacBook Pro-anvÀndare frÄn 2018 kan inte installera macOS Mojave

Vissa MacBook Pro-anvÀndare frÄn 2018 kan inte installera macOS Mojave

TÀnk dig att köpa en MacBook Pro 2018 bara för att hitta att den inte kan uppdateras till det senaste operativsystemet, macOS Mojave. IstÀllet fÄr du ett konstigt felmeddelande under installationsprocessen. Denna frÄga pÄverkar olika anvÀndare som har lagt ut meddelanden om sina elÀnde de senaste dagarna pÄ Apples supportforum, enligt AppleInsider.

Även om felmeddelandena som dessa anvĂ€ndare fĂ„r verkar variera kan den gemensamma faktorn vara Apples T2-chip som bara finns i Ă„rets MacBook Pro och 2017 iMac Pro. PĂ„ den bĂ€rbara datorn, som anlĂ€nde i juli, kör chipet systemhanteringskontrollen (SMC), Touch Bar och Touch ID. Delen innehĂ„ller ocksĂ„ enhetens signalprocessor och styrenheter för ljud- och masslagring.

Vissa forummedlemmar har föreslagit anvÀndare med detta problem ÄterstÀll SMC pÄ deras maskin. Andra har sagt att Apple har bekrÀftat att det Àr T2 som orsakar problemet. AppleInsider betonar dock att Apple inte har gett officiell vÀgledning i frÄgan.

Baserat pÄ konversationer med leverantörer föreslÄr webbplatsen att anvÀndare ska starta till en ÄterstÀllningspartition pÄ Time Machine om problemet kvarstÄr. För att göra det bör du hÄlla ner Command-R vid start.

AppleInsider förklarar med rÀtta:

Efter start till ÄterstÀllningspartitionen bör anvÀndare formatera enheten med Diskverktyg före installationen och ansluta till ett trÄdbundet nÀtverk för att installera Mojave-systemprogramvaran snarare Àn att ansluta till Wi-Fi. Efter framgÄngsrik installation kan data flyttas till volymen med hjÀlp av Migration Assistant i Verktyg-mappen.

Liksom AppleInsider har jag inte kunnat kopiera problemet pÄ min MacBook Pro 2018. Den offentliga versionen av MacOS Mojave gÄr bra pÄ min maskin, liksom en partition som anvÀnder en betaversion.

Det hÀr Àr inte första gÄngen Apples T2-processor orsakar problem med nya maskiner.

Tillbaka i augusti rapporterade nÄgra tidiga 2018 MacBook Pro-anvÀndare att de hade slumpmÀssiga avstÀngningar. Vissa klagade ocksÄ pÄ att de hör knÀckande ljud frÄn maskinens högtalare. BÄda problemen löstes genom en programuppdatering.

Vi fortsÀtter att följa den hÀr historien och meddela dig om Apple adresserar den. Under tiden har du inte kunnat installera macOS Mojave pÄ din Mac? LÄt oss veta nedan.