Walmarts planer på att konkurrera med Amazon och Netflix med videostreamingtjänst

Walmart

Walmart vill bli en större spelare på den ständigt växande marknaden för videostreaming. Som sådan arbetar det nu med veteran-tv-branschledaren Mark Greenberg för att få en ny tjänst online som skulle tillgodose mellanamerikanska smaker i programmering, enligt Deadline.

Det nya företaget sägs vara i ett tidigt skede och har inte blivit formellt grönbelyst av företaget. Inget beslut förväntas gå vidare fram till sensommaren eller tidigt på hösten. Greenberg, som en gång hade ledarskap på Showtime och HBO, lämnade sin roll på Epix förra året.

Förutsatt att Walmart skapar en tjänst, skulle den gå med i ett trångt fält som inkluderar Hulu, AT&T och naturligtvis Netflix och Amazon. Apple förväntas också lansera originalprogrammering från och med 2019.

Skulle Walmart erbjuda en ny videostreamingtjänst, skulle den troligen prissättas lågt och ha en målgrupp utanför stora städer, enligt källor.

Detta skulle inte vara första gången Walmart gick in i videostreaming. År 2010 köpte den Vudu, en online streamingtjänst för film. Det företaget förväntas inte blandas med det nya som nu diskuteras.

Deadline säger att det är oklart om den föreslagna Walmart-kanalen skulle producera originalinnehåll, licensiera befintlig programmering eller göra en kombination av detsamma.

Skulle du vara intresserad av att titta på innehåll producerat av Walmart? Låt oss veta nedan.