WarnerMedia förbereder sin egen videostreamingtjänst för 2019

WarnerMedia förbereder sin egen videostreamingtjänst för 2019

WarnerMedia, som inkluderar HBO, Turner och Warner Bros., planerar att erbjuda en ny videostreamingtjänst. Den namnlösa direkt till konsumentprodukten kommer att konkurrera med tjänster som Netflix, Amazon Prime Video och andra, och lanseras under fjärde kvartalet 2019, säger WarnerMedia VD John Stankey.

Tidigare Time Warner, Inc. WarnerMedia förvärvades tidigare i år av AT&T. Företaget, som har sitt huvudkontor i New York City, inkluderar film, TV, kabelnät och publiceringsverksamhet.

I ett internt memo, som först noterades av CNN, Säger Stankey att den nya tjänsten kommer att bygga på framgången för HBO Now och notera:

Vår tjänst börjar med HBO och den genredefinierande programmering som tittarna längtar efter. Dessutom kommer vi att paketera innehåll från Turner och Warner Bros. med deras djupa varumärkesförbindelser som berör både olika intressen och masspubliker.

I en efterföljande offentlig frisläppandeFörklarade Stankey:

Vi är engagerade i att lansera en övertygande och konkurrenskraftig produkt som kommer att fungera som ett komplement till våra befintliga företag och hjälpa oss att utvidga vår räckvidd genom att erbjuda ett nytt val för underhållning med WarnerMedia-samlingen av filmer, tv-serier, bibliotek, dokumentärer och animerade älskade av konsumenter runt om i världen.

WarnerMedia är inte det enda företaget som planerar att erbjuda en ny direkt till konsumentvideotjänst det kommande året. Disney planerar att börja erbjuda något liknande 2019. Det finns också en chans att Apple också kommer att tillkännage någon form av videostreamingpaket. Som du kanske kommer ihåg utvecklar det för närvarande originalt innehåll på 1 miljard dollar.

I åratal klagade konsumenterna på de höga kostnaderna för satellit- och kabelabonnemang. Så småningom ledde detta till ökningen av direkt till konsumenttjänster som Netflix och över de bästa (OTT) produkterna som DirecTV Now och Youtube TV. Med så mycket innehåll (tillgängligt via separata månadsräkningar) får det dig att undra vart allt är på väg och om alla tillgängliga tjänster för närvarande kommer att överleva.

Redan till exempel finns det v√§xande samtal f√∂r PlayStation att st√§nga av sin Vue OTT-produkt, som bara har 500 000 abonnenter per m√•nad j√§mf√∂rt med Sling TV: s 2,2 miljoner och DirecTV Nows 1,8 miljoner. Under tiden s√§ger en unders√∂kning fr√•n Sandvine i oktober det video piratkopiering v√§xer tack vare √∂kningen av originalet “exklusivt” inneh√•ll.