WhatsApp fÄr förhandsvisningar av bilder och GIF i aviseringar, misstÀnkta lÀnkar och amp; Mer

WhatsApp Notifications now support media previews

Facebook-Àgda WhatsApp lanserar sitt stöd för anmÀlningstillÀgg, liksom andra förbÀttringar inklusive Wallet-support, en misstÀnkt lÀnkfunktion och mer.

Förhandsgranska aviseringar

“NĂ€r du tar emot foton eller GIF-filer kan du 3D-peka eller svepa Ă„t vĂ€nster i meddelandet och trycka pĂ„ Visa för att förhandsgranska media frĂ„n meddelandet”, enligt utgĂ„van.

Stöd för omfattande aviseringar krÀver iOS 10 och senare.

Om du gillar WhatsApps statusfunktion kan du nu söka pĂ„ fliken Status för att snabbt hitta statusuppdateringar. Även om förĂ€ndringsloggen inte nĂ€mner nĂ„gra andra förbĂ€ttringar, WABetaInfo har lyckats upptĂ€cka flera andra anmĂ€rkningsvĂ€rda förĂ€ndringar i appen.

Skydda din frÄn misstÀnkta lÀnkar

En av dem Àr möjligheten att automatiskt kÀnna igen misstÀnkta lÀnkar som delas i dina chattar. Efter mottagandet av ett meddelande som innehÄller en lÀnk analyserar appen det lokalt för att avgöra om det innehÄller ovanliga tecken i ett försök att visas som en annan webbplats.

Den nya funktionen för misstÀnkta lÀnkar sÀkerstÀller att du besöker en legitim webbplats

HÀr Àr ett exempel pÄ en misstÀnkt lÀnk:

https: //áș‰hatsapp.com/free-tickets

Den första karaktĂ€ren ser ut som bokstaven “w” men Ă€r istĂ€llet karaktĂ€ren “áș‰”, vilket betyder att en spammare kan ha lurat dig att besöka en webbplats som inte egentligen var relaterad till WhatsApp.

Som förklaras i en WhatsApp FAQ, spammare kan anvÀnda ovanliga teckenkombinationer för att lura dig att knacka pÄ lÀnkar som verkar gÄ till en legitim webbplats, men faktiskt tar dig till en skadlig webbplats. Om en lÀnk som du fÄtt Àr markerad som misstÀnkt, trycker du pÄ den för att markera alla ovanliga tecken i lÀnken och erbjuder alternativ för att öppna lÀnken eller gÄ tillbaka till chatten.

“WhatsApp utför automatiskt kontroller för att avgöra om en lĂ€nk Ă€r misstĂ€nkt”, klargör företaget. ”För att skydda din integritet sker dessa kontroller helt pĂ„ din enhet. Och pĂ„ grund av end-to-end-kryptering kan WhatsApp inte se innehĂ„llet i dina meddelanden. ”

Rullar ut medan vi pratar

Dessa nya funktioner började rulla ut till kunder idag, men vet att WhatsApp inte tar dem till alla anvÀndare pÄ en gÄng. Om du inte ser den misstÀnkta lÀnkfunktionen eller förhandsgranskningar av riktiga meddelanden efter uppdatering till WhatsApp 2.18.90, kom tillbaka om nÄgra dagar.

WhatsApp Àr tillgÀngligt utan kostnad i App Store.