WhatsApp fÄr stöd för iPhone XS Max, röstmeddelanden i rad och amp; Mer

 WhatsApp fÄr stöd för iPhone XS Max, röstmeddelanden i rad och amp;  Mer

Det Facebook-Àgda WhatsApp för iPhone-app har uppdaterats i App Store med flera nya funktioner, inklusive ett översiktligt grÀnssnitt för snabba bubblaÄtgÀrder, stöd för iPhone XS Max skÀrmupplösning och en pÄ varandra följande röstmeddelandefunktion.

SkÀrmstöd för iPhone XS / Max

Den massiva 6,5-tums iPhone XS Max har en ny skÀrmupplösning som behöver appstöd för att dra full nytta av. Med ordentligt stöd för den nya skÀrmen verkar WhatsApp pÄ flaggskeppet iPhone XS Max inte lÀngre sprÀngas som en ooptimerad app.

Dessutom har stöd för den senaste iOS 12-programvaran ocksÄ lagts till. Som en snabb pÄminnelse stöds fortfarande inte enheter pÄ iOS 7 eller Àldre frÄn och med WhatsApp 2.18.90.

Förnyade bubblaÄtgÀrder

WhatsApp har reviderat sitt grÀnssnitt som visas nÀr du trycker lÀnge pÄ en chattbubbla, förstorar snabba ÄtgÀrder och gör dem lÀttare tillgÀngliga Àn tidigare.

SĂ„som framgĂ„r av skĂ€rmdumparna högst upp pĂ„ inlĂ€gget och ovan Ă€r alla snabbĂ„tgĂ€rder som Ă€r tillgĂ€ngliga frĂ„n bubblemenyn – som StjĂ€rna, Svara, Vidarebefordra, Kopiera, Info, Radera, Tala och andra – nu uppradade vertikalt snarare Ă€n horisontellt och inkluderar bĂ„de formuleringen och ikonografin.

Fler svarsalternativ för status

WhatsApp-statusfunktionen har sett en del kÀrlek ocksÄ med nÄgra nya svaralternativ.

Innan WhatsApp 2.18.100 kan du svara pÄ nÄgons status med text, bilder, GIF och videor. Med den senaste uppdateringen har dina svarsalternativ för status utökats och inkluderar nu Àven dokument, röstmeddelanden, platser och vCards.

Tryck bara pÄ Status lÀngst ned för att se dina kontakter statusmeddelanden, tryck sedan pÄ ett och dra upp om du vill svara. Klicka sedan pÄ plustecken och du fÄr samma anvÀndargrÀnssnitt för att vÀlja mediatyper som i chatten.

Röstmeddelanden i rad

Den hÀr funktionen gör det löjligt enkelt att interagera med röstmeddelanden.

Tidigare var du tvungen att spela varje meddelande i en sekvens. Med förbÀttringar av röstmeddelanden behöver du inte lÀngre trycka pÄ varje meddelande. Nu spelar du bara det första röstmeddelandet och WhatsApp spelar automatiskt upp alla andra röstmeddelanden i sekvens.

I slutet av röstmeddelandet hör du en ton som indikerar att sekvensen Àr avslutad och appen spelar automatiskt upp nÀsta mottagna meddelande.

Kommer snart: Dark Mode & more

Som vi rapporterade i morse testar Facebook ett valfritt grÀnssnittsformat som Àr mörkt lÀge med mörkare bakgrunder och nÄgra coola grÄ accenter, samt förhandsgranskar videobilagor frÄn WhatsApps push-meddelande.

Det mörka grÀnssnittet arbetar pÄ sÄ det Àr oklart nÀr det kan slÀppas för alla. I september aktiverade den Facebook-Àgda appen bild- och GIF-förhandsvisningar i rika meddelanden.

Ta WhatsApp gratis för iOS i App Store.