WiLan extraherar 145,1 miljoner dollar frÄn Apple för intrÄng i tvÄ Àgda patent

WiLan extraherar 145,1 miljoner dollar frÄn Apple för intrÄng i tvÄ Àgda patent

Icke-praktiserande patentlicensierande enhet WiLan meddelat igÄr att det tilldelats av en juryn i södra Kalifornien 145,1 miljoner dollar i en pÄgÄende patenttvist med Apple om trÄdlös kommunikationsteknik.

Ansökan anklagar Apple för övertrĂ€delse av WiLAN: s amerikanska patent nr 8 457 145 och 8 537 757 avseende trĂ„dlös kommunikationsteknik, en för en “Metod och anordning för bandbreddsbegĂ€ran / beviljande av protokoll i ett trĂ„dlöst kommunikationssystem” och det andra för “Adaptiv samtalsupptagningskontroll för anvĂ€ndning i ett trĂ„dlöst kommunikationssystem. ”

Reuters rapporterad att juryn i San Diego bestÀmde att vissa iPhone-modeller bryter mot de tvÄ WiLan-patenten. Apple har avvisat pÄstÄenden om övertrÀdelse som WiLan riktade mot det i sitt förslag och sa att de planerade att överklaga domen.

WiLan anklagade 2010 Apple för att ha brutit mot sina patent relaterade till Bluetooth-teknik. De sökte en cool $ 248 miljoner i skadestÄnd frÄn Apple, men en jury avvisade deras ansökan 2013.

Grundat 1992 som en producent av trĂ„dlös bredbandsteknik, skiftade Kanada-baserade WiLans fokus till licensiering av en omfattande patentportfölj. Det har i grunden blivit ett patentinnehavarföretag som hjĂ€lper företag att “lĂ„sa upp vĂ€rdet av immateriella rĂ€ttigheter genom att hantera och licensiera sina patentportföljer”, enligt texten till pannan.