WooCommerce App Builder: Hur man skapar en app för din butik

WooCommerce App Builder: Hur man skapar en app för din butik

Dessa dagar kan nÀstan vem som helst bygga en webbplats och skapa en webbutik tack vare plattformar som WordPress. Att skapa en mobil- eller webbapplikation för e-handel Àr dock fortfarande relativt skrÀmmande. Det Àr dÀr en WooCommerce-appbyggare kommer in.

Appbyggare gör att du kan ta din webbutik och “packa om” den för mobila enheter. Du kan sedan nĂ„ en bredare publik och dra nytta av funktionalitet som push-meddelanden, som kan hjĂ€lpa till att öka försĂ€ljningen.

I den hÀr artikeln presenterar vi konceptet med WooCommerce-appbyggare. Sedan visar vi dig hur du skapar en app för din butik med AppMySite.

LÄt oss grÀva in.

Introduktion till WooCommerce-appbyggare

SÀttet vi interagerar med internet har förÀndrats dramatiskt under de senaste Ären. Numera kommer över 50 procent av all trafik pÄ webben frÄn mobila enheter.

Utöver det sker 25 procent av alla e-handelstransaktioner pÄ mobila enheter. Vissa forskare tror att i slutet av 2020 kommer sÄdana inköp att stÄ för 45% av hela marknaden i USA

Om din webbutik Àr mobilvÀnlig borde den trenden inte skrÀmma dig. Men appar erbjuder mÄnga funktioner som webbplatser inte gör, inklusive push-aviseringar, touch-ID-inköp och mycket mer.

Det Ă€r viktigt att notera att vissa av dessa funktioner endast Ă€r tillgĂ€ngliga för plattformar som kvalificerar sig som “inbyggda appar”. De skiljer sig nĂ„got frĂ„n en alternativ kĂ€nd progressiv webbapp (PWA).

I ett nötskal Ă€r PWA-applikationer som fungerar som webbplatser. De laddas in i webblĂ€sare och behöver inte laddas ner. Även om de brukar vara billigare och snabbare att bygga, passar de inte lika bra som inbyggda appar för komplexa funktioner som e-handel.

Inbyggda appar erbjuder i stort sett en mycket bÀttre anvÀndarupplevelse (UX) Àn PWA och traditionella mobilwebbplatser. Problemet Àr att utveckla en frÄn grunden kan kosta tusentals dollar och ta flera mÄnader.

Om du inte kan göra jobbet sjĂ€lv eller har rĂ„d att anstĂ€lla en mobilutvecklare Ă€r ditt enda andra alternativ en “appbyggare”. SĂ„dana plattformar kan ta din webbplats och packa om innehĂ„llet i en fullt fungerande inbyggd app.

WooCommerce-appbyggare Àr ett relativt nytt koncept, eftersom e-handelsplattformar tenderar att vara mycket komplexa och dÀrför svÄra att tillgodose. Men nu nÀr det Àr ett mer uppnÄeligt mÄl att ta din mobil pÄ nÀtbutiken kan det vara en möjlighet som Àr vÀrt att övervÀga.

SÄ hÀr stÀller du in en butik med en WooCommerce-appbyggare (i fyra steg)

För att förstÄ in-och outs av att anvÀnda en WooCommerce-appbyggare kan det vara bra att se en i aktion. Nedan har vi tagit en fullt fungerande WooCommerce-webbplats med Neve Shop-temat och gjort det till en mobil plattform med AppMySite:

AppMySite gör det möjligt för dig att generera testappar för WordPress och WooCommerce-webbplatser gratis. För att komma Ät alla appens filer mÄste du dock betala för en prenumeration.

Prenumerationsplaner börjar vid $ 9 per mÄnad för en Android-app eller $ 19 per mÄnad för bÄde Android och iOS, samt nÄgra ytterligare funktioner.

SĂ„ hĂ€r anvĂ€nder du det …

Steg 1: Skapa ett nytt appprojekt

TÀnk pÄ att AppMySite fungerar bara med HTTPS-aktiverade webbplatser, vilket Àr vettigt för e-handelsappar. Ett SSL-certifikat Àr ett mÄste för sÀkra betalningar, sÄ stÀll in ett nu om du inte redan har gjort det.

Att skapa ett gratis AppMySite-konto tar bara nÄgra minuter. NÀr du har gjort det ser du en knapp som lÀser GÄ vidare och klicka pÄ den:

Bygga en ny app.

AppMySite kommer sedan att be dig att ange din webbplats URL, vilken typ av webbplats det Àr och ett namn för ditt nya projekt:

Ange dina appuppgifter.

NÀr du har fyllt i formulÀret kommer AppMySite att stÀlla in ditt projekt och du kan gÄ vidare till appens utseende.

Steg 2: Anpassa appens stil

AppMySite guidar dig genom skapelseprocessen steg för steg. Det första det ber dig att göra Àr att vÀlja eller ladda upp en ikon och stÀlla in dess bakgrundsfÀrg och text. SÄ hÀr kommer anvÀndarna att identifiera din app pÄ sina startskÀrmar, sÄ övervÀg dessa element noggrant:

Konfigurera din appikon i WooCommerce-appbyggaren

DÀrefter mÄste du anpassa din butiks startskÀrm. Som med din ikon kan du ladda upp en bild eller anvÀnda en heltÀckande fÀrg med textöverlÀgg:

Konfigurera appens startskÀrm.

DÄ kan du designa appens inloggnings- och registreringsskÀrmar med en liknande uppsÀttning alternativ. Observera att AppMySite ocksÄ möjliggör gÀstanvÀndare:

Konfigurera inloggningsskÀrmen för din app.

NÀsta gÄng fÄr du spela med appens topprubrik och knappalternativ och utforma en instrumentpanel för den. AppMySite gör att du kan ordna om (men inte anpassa) nÄgra viktiga element inklusive din butikslogotyp, utvalda produkter, din kundvagnsknapp och mer:

Ordna appens instrumentpanel.

Du kanske mÀrker att AppMySite inte gör det möjligt för dig att anpassa dina produktsidor. IstÀllet hÀmtar den information frÄn din webbplats och tillÀmpar standardstyling. Det betyder att ditt tema inte kommer att lysa igenom, men det kan vara ett litet pris att betala för en e-handelsapp med lÄg kostnad.

NÀr du Àr klar med att anpassa din app Àr det dags att ansluta den till din befintliga WooCommerce-butik.

Steg 3: Synkronisera din app med din WooCommerce-butik

För att ansluta din WooCommerce-butik med AppMySite mÄste du skapa en API-nyckel för din webbplats:

Validera din butik genom att ange dess API-nyckel i WooCommerce-appbyggaren

GÄ över till din WordPress-instrumentpanel. Navigera till och vÀlj alternativet högst upp pÄ skÀrmen. Klicka pÄ knappen som sÀger:

Skapa en API-nyckel i WooCommerce.

WooCommerce kommer att be dig om en beskrivning av det projekt du behöver nyckeln till och vilka behörigheter den ska ge. StÀll in det pÄ ett administratörskonto och inkludera bÄde lÀs- och skrivbehörighet:

StÀlla in en API-nyckels konfiguration.

NÀr du har fyllt i den informationen genererar WooCommerce och nycklar. Kopiera dem till AppMySite och tryck sedan pÄ knappen.

AppMySite kommer dÄ att be dig att installera dess officiella plugin pÄ din WordPress-webbplats, som den kommer att anvÀnda för att synkronisera dina produkter.

NÀr plugin Àr aktivt klickar du pÄ knappen i AppMySite:

Verifiera din butiks anslutning till plattformen.

Om du kopierade API-nycklarna och installerade pluginet korrekt kommer AppMySite att synkronisera dina produkter.

Steg 4: Förhandsgranska och publicera din WooCommerce-app

Nu gör AppMySite att du kan tinka med en förhandsgranskning av din app. TÀnk pÄ att du mÄste byta till ett premiumkonto för att publicera det:

En förhandsgranskning av en WooCommerce-app med en appbyggare

FrÄn förhandsgranskningen kan du kontrollera och se till att all grundlÀggande funktionalitet finns dÀr. De största nackdelarna med AppMySite Àr att du inte kan importera din butiks styling och att anpassningsalternativen Àr begrÀnsade. Det kan dock förvÀntas med en nyckelfÀrdig lösning.

Med det sagt, Àven om du inte har nÄgon utvecklingserfarenhet eller en betydande budget, kan AppMySite hjÀlpa dig att skapa en funktionell WooCommerce-app. SÄdana alternativ kommer sannolikt bara att förbÀttras i framtiden, sÄ det Àr en spÀnnande tid att lansera en mobil shoppingplattform.

Slutsats

Du har redan en onlinebutik tack vare WooCommerce. NÀsta logiska steg Àr att publicera en motsvarande mobilapp sÄ att du kan ge en bÀttre mobil shoppingupplevelse för dina kunder. Om du inte Àr redo att spendera tusentals dollar pÄ anpassad utveckling kan din bÀsta insats vara en WooCommerce-appbyggare.

Om du vill prova att bygga din egen WooCommerce-app med AppMySite, hÀr Àr hur processen fungerar:

    Skapa ett nytt appprojekt. Anpassa appens stil. Synkronisera din app med din WooCommerce-butik. Förhandsgranska och publicera din app.

För nÄgra andra tips om hur du kan förbÀttra shoppingupplevelsen i din butik, kolla in vÄra guider om hur du optimerar dina WooCommerce-produktsidor och skriver bÀttre produktbeskrivningar.