WordPress.com gör det enklare att byta till självvärdiga bloggar

WordPress.com gör det enklare att byta till självvärdiga bloggar

Du har förmodligen sett vår grafik som jämför Self Hosted WordPress.org mot Free WordPress.com, där den självhostade versionen vinner överlägset när det gäller mer kontroll, extra plugins, extra teman och mycket mer. Ofta när användare är redo att flytta till sin egen oberoende värdblogg, går de igenom en mycket lång överföringsprocess. Självklart använder många användare vårt konsultpaket och får oss att göra det. Men nu hade WordPress gjort det lite lättare att överföra genom att lägga till alternativet Offsite Redirect.

En av de viktigaste fr√•gorna n√§r jag flyttade fr√•n WordPress.com var: “Hur kommer jag att omdirigera mina anv√§ndare till den nya bloggen?” eller “Kommer jag att kunna beh√•lla all SEO-l√§nkjuice som bak√•tl√§nkar etc?”. Tidigare kunde du omdirigera din WordPress.com-trafik till din nya blogg, men det var en l√•ng process att √§ndra DNS och sedan √§ndra den igen. Och det skulle bara ge dig en 302-omdirigering. Fr√•n taggarna i det officiella tillk√§nnagivandepostet verkar det som att den h√§r nya omdirigeringen utanf√∂r webbplatsen kommer att vara en 301-omdirigering vilket √§r b√§ttre f√∂r SEO.

Hur ska du göra det här? Du kan köpa uppgraderingen från skärmen Uppgraderingar i instrumentpanelen. Då måste du ange den nya domänen där du vill att din wordpress.com-trafik ska omdirigeras. Skriv webbadressen i det tomma fältet och klicka på den blå knappen som säger omdirigera till den här webbadressen. I bilden nedan är exemplet exempel.com som en illustration.

När du har bekräftat köpet kommer du till skärmen för domänhantering på Uppgraderingar> Domäner. Du kommer att märka några saker, numrerade på bilden nedan.

OffSite-omdirigering - WordPress.com

Bilden ovan visar att ditt köp har bekräftats, så skärmen Uppgraderingar> Domäner inkluderar nu hantering av din nya Offsite Redirect-uppgradering. För det andra är omdirigeringen i kraft. Alternativknappen visar offsite-domänen som din nya primära domän. Du kan ändra destinationsadressen när som helst genom att redigera URL-fältet och klicka på Uppdatera omdirigering, eller så kan du ta bort omdirigeringen helt. Om du vill stänga av omdirigeringen ett tag men inte vill ta bort den, är allt du behöver göra att klicka på alternativknappen bredvid din ursprungliga wordpress.com-domän och klicka på knappen Uppdatera primär domän, som visas i bilden nedan.

Det h√§r √§r v√§ldigt enkelt, och vi hoppas verkligen att taggen √§r r√§tt och att det √§r en 301-omdirigering. En annan anv√§ndbar funktion. Vad v√§ntar du p√• nu? √Ąr du redo att byta?