WordPress.org har nu recensioner för plugins och teman

Plugin Review and Ratings

Tidigare denna mÄnad skrev vi en artikel om vÄr vision för en bÀttre och mer engagerande WordPress-plugin-katalog. Den hÀr helgen Àr vi pÄ Tybee Island, GA för det första Ärliga WordPress Community Summit nÄgonsin som anordnas av WordPress-stiftelsen. Otto (@ otto42) avslöjade Àntligen recensionerna för WordPress.org-teman och plugins-katalogen.

Som nÀmnts i vÄr senaste artikel var ett av problemen vi identifierade att mÀnniskor inte stod ansvariga för sina handlingar. De skulle betygsÀtta nÄgot 1 stjÀrna och lÀmna. Detta kan göras av en konkurrerande plugin-författare och eftersom det inte fanns nÄgon ansvarsskyldighet var det vÀldigt enkelt att göra det. Med tillÀgg av recensioner kommer vi att bli av med det problemet eftersom det lÀgger till ansvarsskyldighet för varje betyg.

En anvĂ€ndare MÅSTE skriva en recension för att fĂ„ deras betyg att rĂ€knas. Profildesignen uppdateras fortfarande inte helt för att integrera detta. För nĂ€rvarande lĂ€gger det bara till ditt betyg pĂ„ aktivitetsfliken dĂ€r det stĂ„r: “Startade ett nytt Ă€mne i WP.org-forum”.

Pluginprofilaktivitet

Det vore snyggt om det stod: Betygsatt ett plugin “Namn pĂ„ plugin” – titel pĂ„ betyg. Ett annat trevligt tillskott skulle vara om det visar betyg + recensioner under listan över favoritinsticksprogram för anvĂ€ndare.

Recensionsfunktionen Ă€r riktigt trevlig eftersom du alltid kan redigera din recension i framtiden om det behövs. Recensioner Ă€r ocksĂ„ gĂ€ngade sĂ„ att anvĂ€ndare kan lĂ€mna en kommentar till din recension om de vill. Det skulle vara trevligt att se en funktion som Amazons “Tyckte du att den hĂ€r recensionen var till hjĂ€lp” för att fĂ„ bĂ€sta recensioner.

Vi förstÄr att detta Àr det första steget i rÀtt riktning. Ytterligare funktioner förbÀttras kommer att lÀggas till i framtiden. Nu har WP.org-teamet gjort sitt jobb. WordPress Àr ingenting utan dess community. HjÀlp andra genom att betygsÀtta och granska plugins som du anvÀnder.