WordPress Plugin Spring Cleaning, det Àr inte bara för vÄren!

WordPress Plugin Spring Cleaning, det Àr inte bara för vÄren!

Nyligen publicerade en artikel Ryan Imel pÄ WPCandy om övervikt pÄ vikten av aktiva plugin-rÀkningar inspirerade till en del debatt. Argumentet Àr i huvudsak att minska antalet plugins som körs pÄ din WordPress-webbplats inte Àr ett giltigt sÀtt att sÀkerstÀlla bÀttre prestanda. Ja, att ha ett stort antal plugins kan ibland vara lite logistiskt opraktiskt, men den grundlÀggande frÄgan Àr att hur mÄnga plugins du har installerat, det Àr deras kvalitet som Àr viktig. De bör vara de bÀsta plugins du kan hitta för att göra jobbet.

Situationen

Alla vill att deras webbplats ska fungera optimalt, och alla gör lite uppoffringar i prestanda för att fÄ den funktionalitet de behöver. Medan du sÀtter igÄng kan du installera nÄgra olika plugins eller nÀr tiden gÄr pÄ kan bÀttre plugins slÀppas. Den pluginlistan kan bli lite lÄng, och du kanske till och med har glömt vad nÄgra av dem faktiskt gör!

Det Àr dags för en Spring Clean, och naturligtvis kan detta göras oavsett om det faktiskt Àr vÄr eller inte.

Bedöm vad du har

Det första steget Ă€r att gĂ„ igenom din lista över plugins och notera nĂ„got du inte lĂ€ngre behöver, Ă€r osĂ€ker pĂ„ om du behöver, eller helt enkelt har glömt vad de gör. Kontrollera sedan, och om det visar sig att du verkligen inte behöver dem … stĂ€ng av dem!

Granska vad som Àr kvar

Det andra steget Ă€r att granska de Ă„terstĂ„ende plugins du har aktivt. Är de de bĂ€sta pluginsna för jobbet? Nu Ă€r det en bra tid att se om det kan finnas ett bĂ€ttre plugin för att ersĂ€tta dem, eller om du har tur, ett bĂ€ttre plugin som kan ersĂ€tta mer Ă€n en av dina befintliga.

Vad du ska leta efter

NÀr du letar efter ett bÀttre ersÀttningsplugin, eller om du behöver ett nytt plugin och inte Àr sÀker pÄ hur du ska avgöra vilken som Àr bÀst, hÀr Àr nÄgra saker du ska leta efter pÄ plugins frÄn WordPress.org-katalogen:

  Nedladdningar

  MĂ€nniskor laddar ner ett plugin, och om det Ă€r bra kan de anvĂ€nda det pĂ„ flera webbplatser, och de kan rekommendera det till andra som gör detsamma. SĂ„ det finns en ganska god chans att ett plugin med mĂ„nga nedladdningar Ă€r bra. Speciellt i kombination med …

  Betyg

  Om ett plugin har mÄnga nedladdningar, mÄnga betyg och fortfarande har ett högt genomsnittligt betyg sÄ sÀger det mycket om dess kvalitet. MÀnniskor vÀrderar inte problematiska betyg högt.

  Senast uppdaterad

  Ju mer nyligen ett plugin uppdaterades, desto bÀttre Àr dina chanser att det Àr kompatibelt med din version av WordPress, och förhoppningsvis mer sannolikt att det ocksÄ Àr kompatibelt med nÀsta version.

  Kompatibilitet

  Med lite tur har vissa mÀnniskor gett Broken / Works feedback om plugin med din speciella version av WordPress (förhoppningsvis den senaste!) Och uppenbarligen ju fler av dem desto bÀttre Àr dina chanser.

Gör ocksĂ„ nĂ„gra sökningar pĂ„ “bĂ€sta plugin för X” och se vad som kommer upp! En av skönheterna i WordPress Ă€r dess stora samhĂ€lle, och det finns en stor chans att nĂ„gon annan har gjort denna forskning innan du och förhoppningsvis publicerat sina resultat pĂ„ en WordPress-blogg nĂ„gonstans för dig att hitta.

HÄll koll pÄ vad som har förÀndrats

En annan anvÀndbar sak att göra Àr att mÀta prestanda för din WordPress-installation, och nÀr du lÀgger till ett plugin, jÀmför Àndringen. Det kan vara en acceptabel förÀndring, men om ett nytt plugin plötsligt dödar prestanda kan det vara dags att ta bort det och leta efter en ersÀttare. Men vissa plugins behöver helt enkelt fler resurser pÄ grund av den funktion de utför, men sÄ lÀnge du har en bra cachinstÀllning kan pÄverkan pÄ dina anvÀndare minimeras.

HÄll koll pÄ vad som Àr viktigt

I ett nötskal Àr att installera plugins pÄ din WordPress-blogg som att lÀgga till mods i din bil. Om du har en mycket anpassad bil mÄste du vara försiktig med alla tillÀgg du gör. Du vill att de ska komplimangera bilen, göra jobbet de behöver göra (och vÀl), och du vill inte bara bifoga slumpmÀssigt nÄgon gammal sak du hittar.

Innan du letar efter plugins att installera, gör en lista över de funktioner du behöver och hitta sedan de bĂ€sta plugins du kan för att göra dessa saker. Att blĂ€ddra i plugin-katalogen utan ett specifikt syfte Ă€r som att vandra i livsmedelsbutikens gĂ„ngar utan en inköpslista … du kommer hem med mer Ă€n du gick ut för att hĂ€mta, och en stor del av det kommer att vara skrĂ€p du inte behöver.

PS Om du hittade nÄgot coolt nÀr du surfar i plugins-katalogen, lÄt oss veta det sÄ att vi kan sprida ordet.

Japh Àr en WordPress-evangelist för Envato och frilansande webbutvecklare. Han har gjort webbplatsutveckling och utbildning i över 12 Är och Àr specialiserad pÄ PHP, MySQL och Javascript. Han tycker ocksÄ om att arbeta med WordPress och API: er ..