WordPress Status Dashboard – En dröm som gĂ„r i uppfyllelse

WordPress Status Dashboard - En dröm som gÄr i uppfyllelse

Som WordPress-konsult och utvecklare har vi pÄ Uzzz Productions mÄnga kunder. Med sÀkerhetsuppdateringar pÄ WordPress- och WordPress-plugins mÄste vi se till att varje kunds webbplats Àr sÀker och kör den senaste versionen av programvaran. Tja, det Àr enkelt att hantera bara WordPress-uppgraderingarna eftersom varje enskild klient anvÀnder WordPress, sÄ nÀr en ny uppgradering kommer ut vet vi att vi behöver uppdatera dem alla. Men varje klient anvÀnder olika plugins, och det Àr omöjligt att hÄlla reda pÄ alla plugin-uppgraderingar nÀr du har ett stort antal kunder. Skulle det inte vara trevligt att ha en instrumentpanel som hÄller reda pÄ alla dina kunders uppgraderingar. SÄ istÀllet för att kontrollera varje klient individuellt kan du bara ladda den hÀr instrumentpanelen och se vad som behöver uppdateras. Det Àr en dröm som har gÄtt i uppfyllelse tack vare Mindcork. De har byggt en PHP-applikation som heter WordPress Status Dashboard som lÄter dig hÄlla dig uppdaterad om statusen för dina webbplatser eller din klients webbplatser. Denna statistik inkluderar indexeringsstatus, WordPress-version och aktiva pluginuppdateringar.

Ja det Àr spÀnnande, det fungerar, och det Àr bra. Det Àr verkligen en dröm som gÄr i uppfyllelse. Viktigast, det fungerar ocksÄ med flera webbplatsinstallationer!

Obs! Den hÀr applikationen Àr för anvÀndare som Àr lite bekanta med phpMyAdmin-grÀnssnittet. (Inte för nybörjare).

WordPress Status Dashboard kostar $ 20 över pÄ CodeCanyon, men det Àr vÀrt vartenda öre eftersom det sparar oss massor av tid Àr nu Open Source sÄ det Àr gratis. Som de flesta av vÄra plugin-recensioner kommer vi ocksÄ att gÄ igenom installationen av denna PHP-applikation.

Titta pÄ videoförhandsgranskning

Installera WordPress Status Dashboard

Det första du behöver göra Àr att köpa installera WordPress Status Dashboard. DÄ mÄste du stÀlla in en underdomÀn, ungefÀr som ().

För det andra mÄste du skapa en databas som WP Status Dashboard körs frÄn. Om du Àr osÀker pÄ hur du gör detta, kontakta din vÀrdleverantör sÄ kan de hjÀlpa dig. Se sedan din MySQL-mapp (specifikt .sql-filen som finns i den) som ingÄr i zip-filen som du laddade ner. GÄ in i din phpMyAdmin och importera SQL-filen. Detta stÀller in rÀtt tabellstruktur för den databas som du just skapade.

För det tredje mÄste du redigera config.php-filen i mappen WPSD v1.2 (). Du mÄste redigera lÀmplig information som databasens anvÀndarnamn, anvÀndare och lösenord. Du kommer ocksÄ att skapa ditt WordPress Status Dashboard-anvÀndarnamn och lösenord i den hÀr filen (referenser som krÀvs för att se statusinstrumentpanelen). Du vill ocksÄ se till att du Àndrar sÀkerhetsnyckeln till nÄgot anpassat för dina kunder. Detta förhindrar att alla andra fÄr Ätkomst till din kunds information.

För det fjÀrde: Ladda bara upp alla filer till den underdomÀn du skapade. NÀr du har gjort det hÀr, nÀr du laddar din underdomÀn, ska den visa en inloggningsskÀrm sÄ hÀr:

AnvÀnd bara anvÀndarnamnet och lösenordet som du skapade i konfigurationsfilen för att fÄ tillgÄng till statuspanelen.

Grattis, du har konfigurerat statuspanelen. Nu mÄste du anvÀnda den genom att lÀgga till din klients webbplats i den.

Hur man anvÀnder WordPress Status Dashboard

Tja, den bÀsta anvÀndningen av WordPress Status Dashboard Àr att den tar med hela din kunds WordPress-webbplats inuti den hÀr instrumentpanelen. Men för att göra det mÄste det pÄ nÄgot sÀtt ansluta till din klients WordPress-webbplats. Justin och Dave tÀnkte redan pÄ detta och skapade ett gratis plugin som heter WP Status Dashboard som finns tillgÀngligt i förvaret. Du mÄste installera det hÀr pluginet och sedan lÀgga till sÀkerhetsnyckeln i det (detta Àr samma sÀkerhetsnyckel som du konfigurerade i steg 3 i installationen ovan).

WP Status Dashboard - KlientinstÀllningar

NÀr du har angett instÀllningarna klickar du pÄ Spara sÄ Àr du nu redo att lÀgga till den hÀr klienten i instrumentpanelen. Kom tillbaka till din instrumentpanel som Àr din underdomÀn och lÀgg till klienten.

WP Status Dashboard - LĂ€gg till klient

Allt du behöver göra Àr att ange klientnamnet (detta Àr vad du vill) och sedan deras WordPress-webbadress. Se till att du anvÀnder http: // i webbadressen. NÀr du har angett informationen och klickar pÄ knappen LÀgg till klient gör skriptet resten. Du börjar se din klients webbplatsinformation i din statuspanel.

WP Status Dashboard - Final Preview

Som du kan se, om du Àr en problogger som har mÄnga bloggar som du vill hÄlla dig uppdaterad med, eller en konsult som har en handfull klienter, eller ett utvecklingsföretag med massor av kunder, Àr detta ett plugin som du behöver. Det Àr viktigt att du förstÄr att WordPress Status Dashboard Àr en PHP-applikation som fungerar med ett WordPress-plugin skapat av samma författare. Det kostar $ 20, men om du försöker skapa nÄgot liknande skapar det tusentals.

Skaffa WordPress Status Dashboard nu för att spara tid och fÄ sinnesro.