WordPress-utskriftsknapp: SÄ hÀr lÀgger du till en och gör din webbplats utskriftsvÀnlig

WordPress-utskriftsknapp: SÄ hÀr lÀgger du till en och gör din webbplats utskriftsvÀnlig

Vill du lÀgga till en WordPress-utskriftsknapp pÄ din webbplats? Trots trenden mot att göra allt digitalt finns det fortfarande vissa mÀnniskor (och webbplatser) som drar nytta av det mer fysiska mediet som Àr blÀck och papper.

I det hÀr inlÀgget lÀr du dig nÄgra av anledningarna till att din webbplats kan dra nytta av en utskriftsknapp. Sedan tar vi dig igenom hur du lÀgger till en utskriftsknapp pÄ din webbplats, samt nÄgra tips för att se till att din WordPress-webbplats faktiskt Àr utskriftsvÀnlig.

Varför behöver du en WordPress-utskriftsknapp?

SÄ vad Àr nÄgra situationer dÀr en utskriftsknapp kan vara till nytta? HÀr Àr bara nÄgra scenarier.

Din lÀsare mÄste arbeta med hÀnderna men krÀver fortfarande din guide för att slutföra uppgiften. TÀnk pÄ att laga mat med ett recept eller försöka bygga ett skÄp med trÀbearbetningsinstruktioner. En annan fördel med att skriva ut för dessa aktiviteter Àr det faktum att mÀnniskor inte vill bli smutsiga eller skadade.
En besökare vill distribuera artikeln till flera personer och se till att de alla har en kopia. Detta Àr ofta standardprotokoll under affÀrsmöten nÀr en artikel förvÀntas lÀsas och inte bara skannas över som en e-postbilaga.
NÄgon anvÀnder ditt inlÀgg för att hÄlla ett tal eller under en intervju. Under interaktioner ansikte mot ansikte Àr det mycket lÀttare att blÀddra igenom pappersark Àn att hoppas att en webbadress laddas pÄ din telefon.
Din lÀsare vill sitta ner och lÀsa frÄn ett papper. MÄnga av guiderna du hittar online Àr extremt lÄngvariga. Vissa mÀnniskor har det lÀttare för ögonen att ha fysiskt papper.

I grund och botten, om du skriver sÀrskilt lÄnga och detaljerade inlÀgg, skriver instruktioner för fysiska uppgifter eller skriver saker för personer som kanske inte har en internetanslutning (), kan en WordPress-utskriftsknapp vara till nytta.

Hur man kontrollerar om din webbplats Àr utskriftsvÀnlig

Innan du gÄr ut för att lÀgga till en WordPress-utskriftsknapp bör du kontrollera om ditt WordPress-tema redan Àr skrivarvÀnligt.

För att göra det högerklickar du pÄ den sida du vill skriva ut.

Detta avslöjar standardutskriftsmodulen för din webblÀsare, med en förhandsgranskning av hur den utskrivna sidan kommer att se ut. Om du ser blogginlÀgget precis som det visas pÄ skÀrmen (t.ex. med sidofÀlt, navigeringsmenyalternativ och rubrikbilder) Àr din webbplats inte utskriftsvÀnlig. HÀr Àr ett exempel:

Om utskriftsförhandsgranskningen för din webbplats redan ser bra ut bör du övervĂ€ga om du verkligen behöver en WordPress-utskriftsknapp eller inte. De flesta webblĂ€sare lĂ„ter besökare skriva ut genom att högerklicka – sĂ„ om den utskrivna versionen av din sida redan ser bra ut kan det vara tillrĂ€ckligt för dig.

Om inte, kommer WordPress-utskriftsknappsprogrammet som vi anvÀnder att se till att ditt innehÄll Àr skrivarvÀnligt. Och det kommer ocksÄ att lÀgga till en knapp som gör saker mer uppenbara för dina lÀsare, vilket Àr anvÀndbart för vissa webbplatser.

SÄ hÀr lÀgger du till en WordPress-utskriftsknapp pÄ din webbplats

Innan du gÄr ut och hÀmtar ett nytt plugin rekommenderar jag att du kontrollerar din instrumentpanel för att se om du redan har ett socialt delningsplugin installerat. Vissa plugins, som Shareaholic Social Buttons, ger dig redan en utskriftsknapp som du aktiverar bredvid dina sociala delningsknappar. Det mÀrks inte lika tydligt som en vanlig utskriftsknapp, men det gör tricket.

Om ditt plugin för social delning inte har den möjligheten Àr det dags att hitta ett lÀtt plugin för att lÀgga till en WordPress-utskriftsknapp. Det fantastiska med den hÀr processen Àr att det bara tar nÄgra sekunder att slutföra. Efter det öppnar du utskriftsfunktioner för alla de som behöver det.

Steg 1: Installera plugin-programmet PDF & Print by BestWebSoft

Installera och aktivera PDF & Print by BestWebSoft-plugin pÄ din WordPress-webbplats.

Efter det hittar du en PDF och utskrift pÄ din instrumentpanel. Klicka pÄ instÀllningar för att konfigurera din utskriftsknapp.

instÀllningar

Steg 2: VĂ€lj var utskriftsknappen ska aktiveras

Som standard lÀggs knapparna Skriv ut och PDF till pÄ alla sidor. Jag skulle dock troligen bara inkludera dem i mina blogginlÀgg. Du kan vara annorlunda, sÄ gÄ till InstÀllningar och kryssa för vilka objekt du vill visa PDF- och utskriftsknappar. Du kan ocksÄ ange en plats för knapparna. För det hÀr exemplet vÀljer jag högst upp till höger.

lÀgg till knappen till

Steg 3: StÀll in dina knappbilder

Om du rullar ner ser du en Knappbild rubrik. VÀlj standardbilder eller ladda upp dina egna. Du kan ocksÄ ange en knapptitel.

knappbild - WordPress-utskriftsknapp

Steg 4: TÀnk pÄ nÄgra andra valfria instÀllningar

Det Àr i stort sett allt du behöver göra hÀr. Du kanske vill ha nedladdningar av PDF-filer för anvÀndare istÀllet för att öppna i en webblÀsarflik.

ladda ner pdf

Du kan ocksÄ Àndra PDF-sidstorleken under fliken Output.

sidstorlek - valfritt

Steg 5: Testa WordPress-utskriftsknappen

NÀr du har sparat dina Àndringar, gÄ till fronten pÄ ett blogginlÀgg för att se dina PDF- och utskriftsknappar.

frontend

Ge utskriftsknappen ett klick – helst skulle det skapa en ren, lĂ€ttlĂ€st version av din webbplats:

i utskriftslÀge

Har din webbplats en utskriftsknapp?

Om sÄ Àr fallet, bra för dig! Du har slutfört en enkel uppgift som potentiellt kan göra mÄnga av dina besökares liv enklare. Om inte, övervÀga att lÀgga till den enkla lilla knappen nÀr du har tid. Det Àr inte nödvÀndigt. Det kommer inte att skapa eller bryta din blogg, men det finns mÄnga situationer dÀr mÀnniskor kanske vill skriva ut dina artiklar.