WordPress vs Squarespace: Var ska du bygga din webbplats?

WordPress vs Squarespace: Var ska du bygga din webbplats?

BĂ„de WordPress och Squarespace Ă€r imponerande plattformar som hjĂ€lper dig att skapa vackra och fullt fungerande webbplatser. BĂ„da erbjuder dock mycket kontrasterande tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt för att skapa en webbplats och erbjuder olika verktyg och funktioner, varför vi har skapat den hĂ€r guiden för att förklara alla saker ‘WordPress vs Squarespace’.

LÀs vidare för att se hur WordPress och Squarespace jÀmför. NÀrmare bestÀmt jÀmför vi WordPress vs Squarespace pÄ följande kriterier:

PrissÀttning AnvÀndarvÀnlighet Teman och mallar Plugins och tillÀgg Support och gemenskap

SĂ„ lĂ„t oss komma igĂ„ng med denna jĂ€mförelse mellan WordPress och Squarespace för att hjĂ€lpa dig att bestĂ€mma vilken plattform som Ă€r rĂ€tt för ditt nya projekt …

WordPress vs Squarespace: Funktioner

WordPress Àr ett populÀrt sjÀlvhanterat innehÄllshanteringssystem som för nÀrvarande driver över 30% av vÀrldens tio miljoner webbplatser. Dess anvÀndarvÀnlighet, breda sortiment av funktioner och verktyg och dess programvara med öppen kÀllkod gör det till ett utmÀrkt alternativ för bÄde nybörjare och erfarna webbdesigners. Dess omfattande anpassningsalternativ sÀkerstÀller ocksÄ att anvÀndare kan skapa vackra och unika webbplatser, utformade efter deras specifika specifikationer.

Squarespace

Squarespace Àr en allt-i-ett webbbyggnadsplattform som Àr stolt över anvÀndarupplevelse. Sedan lanseringen 2003 har mÀnniskor skapat miljontals webbplatser pÄ Squarespace. Squarespace Àr en helt vÀrdlös lösning och tillhandahÄller egna mallar, verktyg och WYSIWYG-webbplatsbyggare, liksom omfattande kundsupport. Dessa funktioner Àr alla tillgÀngliga inom Squarespace-instrumentpanelen, sÄ att anvÀndare snabbt och enkelt kan designa och köra snygga och fullt fungerande webbplatser.

SĂ„ lĂ„t oss nu titta nĂ€rmare pĂ„ funktionerna som dessa tvĂ„ plattformar erbjuder, och hur de jĂ€mför med varandra …

WordPress vs Squarespace

WordPress Squarespace
Helt gratis programvara – har alltid varit, kommer alltid att vara. Priserna börjar vid $ 12 i mĂ„naden och stiger till $ 40 för det bĂ€sta e-handelspaketet.
Du mÄste köpa din egen domÀn och hitta en lÀmplig webbhotellleverantör. Squarespace hanterar vÀrd för dig och tÀcker ocksÄ kostnaden för ditt domÀnnamn för det första Äret.
Av de tvÄ plattformarna har WordPress den brantare inlÀrningskurvan. Som sagt, nÀr du vÀl har bekant dig med programvaran, ger WordPress en utmÀrkt och extremt flexibel anvÀndarupplevelse. Squarespace Àr snabbt och enkelt att anvÀnda och lÀra sig, vilket gör det till ett utmÀrkt alternativ för de som Àr nya inom webbdesign. Alla verktyg och funktioner finns tillgÀngliga i Squarespace-instrumentpanelen och anvÀndare har omedelbar tillgÄng till support.
WordPress-webbplatser Àr 100% anpassningsbara, och det finns en rad verktyg och produkter som möjliggör denna process. Webbplatser Àr utformade inom Squarespace-byggaren. Det hÀr verktyget erbjuder inte samma mÀngd anpassningsalternativ som WordPress sÄ att du inte har sÄ mycket kontroll över din webbplats visuella eller funktionalitet.
VÀlj mellan tusentals gratis- och premiumteman och plugins för att lÀgga till alla extra funktioner och funktioner som du kan behöva. Squarespace erbjuder en rad mallar och imponerande inbyggda funktioner. Det finns ocksÄ godkÀnda integrationer för att lÀgga till extra funktionalitet pÄ din webbplats. Andra tjÀnster frÄn tredje part kan anslutas till din webbplats, men inget stöd erbjuds för dessa integrationer.
Du mÄste ta kontroll över sÀkerhet och underhÄll för din webbplats. VÀlj en vÀrd med effektiva sÀkerhetsÄtgÀrder och insticksprogram för sÀkerhet och underhÄll för att skydda din webbplats. Squarespace tar hand om alla sÀkerhets- och underhÄllsproblem. Ett SSL-certifikat för din webbplats ingÄr i din plan och Squarespace övervakar sÀkerheten dygnet runt med ett driftsteam som alltid Àr till hands för att hantera eventuella problem som kan uppstÄ.

Nu har vi en uppfattning om vad bĂ„de WordPress och Squarespace erbjuder, lĂ„t oss nu titta mer detaljerat pĂ„ dessa tvĂ„ plattformar för att hjĂ€lpa dig att avgöra vilken som Ă€r rĂ€tt för ditt nya projekt. Vi börjar med prissĂ€ttning …

WordPress vs Squarespace: prissÀttning

WordPress och Squarespace prissĂ€tts vĂ€ldigt annorlunda, varvid WordPress ofta Ă€r den billigare lösningen pĂ„ lĂ„ng sikt. LĂ„t oss ta en titt


WordPress-prissÀttning

Bluehosts delade prissÀttningstabell för WordPress-vÀrdplan.

WordPress-programvaran Àr helt gratis att installera och anvÀnda. Du mÄste dock fortfarande betala för ett domÀnnamn och vÀrd för din webbplats.

DomĂ€n namn – Du kan registrera ett domĂ€nnamn hos en tredje parts domĂ€nregistrator eller din vĂ€rd. DomĂ€ner varierar i pris, men i genomsnitt kommer de att kosta dig runt $ 10 per Ă„r. Vissa webbhotell erbjuder ocksĂ„ en gratis domĂ€n med sin tjĂ€nst.
Hosting – Det finns mĂ„nga budgethotellleverantörer som erbjuder ett brett sortiment av vĂ€rdplaner, priser och funktioner. Bluehost Ă€r en ansedd vĂ€rdtjĂ€nst som ger snabb och sĂ€ker vĂ€rd frĂ„n sĂ„ lite som 3,95 dollar i mĂ„naden.

Förutom att köpa vÀrd och en domÀn till din webbplats kan det ocksÄ finnas nÄgra andra initiala startkostnader. Dessa kan inkludera priset pÄ ett premiumtema (cirka $ 70) samt premium-plugins (priserna varierar frÄn $ 15 och uppÄt). Dessa Àr dock valfria inköp, och du kan ocksÄ hitta massor av kostnadsfria teman och plugins.

Squarespace-prissÀttning

PrissÀttning

Squarespace erbjuder fyra planer för sina anvĂ€ndare …

Personligt ($ 12 per mĂ„nad faktureras Ă„rligen) – Perfekt för dem som vill skapa en grundlĂ€ggande webbplats, den hĂ€r planen ger tillgĂ„ng till alla mallar och Squarespace-byggaren, obegrĂ€nsad bandbredd och lagring, 24/7 kundsupport och mycket mer.
Företag ($ 18 per mĂ„nad faktureras Ă„rligen) – Den hĂ€r planen Ă€r perfekt för alla storlekar pĂ„ företagswebbplatsen, och erbjuder omfattande funktioner inklusive e-handelsfunktionalitet, professionell e-post frĂ„n Google och möjligheten att anpassa din webbplats med CSS och Javascript.
Onlinebutiker Basic ($ 26 per mĂ„nad faktureras Ă„rligen) – Denna plan ger allt du behöver för att fĂ„ din onlinebutik frĂ„n marken. Funktionerna inkluderar inga transaktionsavgifter, kundkonton och utcheckning pĂ„ din domĂ€n.
Online Store Advanced ($ 40 per mĂ„nad faktureras Ă„rligen) – Uppgradera till det hĂ€r paketet nĂ€r ditt företag vĂ€xer och fĂ„ tillgĂ„ng till alla Squarespace-funktioner.

Som du kan se kommer kostnaden för Squarespace snart att öka pÄ grund av dess mÄnatliga prenumerationsmodell. Men med WordPress, förutom vÀrdavgifter och domÀnavgifter, kan du spendera sÄ mycket eller sÄ lite som du vill pÄ din webbplats.

WordPress vs Squarespace: enkel anvÀndning

BĂ„de WordPress och Squarespace Ă€r anvĂ€ndarvĂ€nliga produkter. Squarespace Ă€r definitivt den enklare plattformen att komma igĂ„ng med. AvvĂ€gningen Ă€r dock att dess anpassningsalternativ inte jĂ€mförs med WordPress. LĂ„t oss ta en titt


WordPress enkel anvÀndning

Live Customizer

WordPress har lite av en inlÀrningskurva, och att skapa en webbplats Àr inte ett fem minuters jobb. Med det sagt, nÀr WordPress vÀl lÀrt sig, har funktionaliteten och verktygen sÄ att du kan designa en webbplats enligt dina exakta specifikationer.

Anpassningsalternativ inkluderar …

Kodning – Denna programvara med öppen kĂ€llkod tillĂ„ter utvecklare och designers att Ă€ndra alla aspekter av en WordPress-webbplats med skriftlig kod.
Dra och slĂ€pp Builder – Om kodning inte Ă€r nĂ„got för dig, installera en dra-och-slĂ€pp-sidbyggare för att anvĂ€nda visuell, dra och slĂ€pp-redigering för att designa din webbplats – precis som Squarespace. Ändra layouter, lĂ€gg till, flytta om och Ă€ndra storlek pĂ„ designelement och text till dina inlĂ€gg och sidor, Ă€ndra fĂ€rger och bakgrunder och mycket mer.
Live Customizer – de flesta WordPress-teman anvĂ€nder den inbyggda WordPress Customizer för enkel, visuell redigering.

Du kan ocksÄ installera extra plugins, samt integrera din webbplats med olika tjÀnster, för att ytterligare förbÀttra din webbplats.

Alla ovanstÄende alternativ Àr effektiva sÀtt att utforma en webbplats. Med WordPress kan du helt enkelt vÀlja den metod som passar dina behov och lÄta dig hitta din balans mellan anvÀndarupplevelse och kontroll över anpassningen av din webbplats.

Squarespace anvÀndarvÀnlighet

Webbplatsbyggare

Squarespace Àr bra för nybörjare, och du kan skapa en grundlÀggande webbplats pÄ nÄgra minuter. VÀlj bara en mall som du sedan kan redigera i drag-och-slÀpp-webbplatsbyggaren, vÀlj ett domÀnnamn och publicera sedan din webbplats.

Webbplatsbyggaren Àr signaturfunktionen frÄn Squarespace. Detta intuitiva verktyg gör det snabbt och enkelt att designa en ny webbplats.

Du kan lÀgga till, flytta och ta bort bilder och sektioner pÄ en sida eller anpassa instÀllningar inklusive teckensnitt, fÀrger och sidkonfigurationer. Webbplatsbyggaren har dock sina grÀnser, och sÄ de som har en klar uppfattning om hur de vill att deras webbplats ska se ut kan tycka att Squarespace Àr frustrerande.

WordPress vs Squarespace: Teman och mallar

BÄda plattformarna erbjuder en rad vackra och lyhörda teman (WordPress) och mallar (Squarespace). SÄ hur jÀmför dessa teman och mallar?

WordPress-teman

WordPress har fler teman Àn Squarespace

WordPress erbjuder tusentals gratis- och premiumteman att vÀlja mellan. Du kan hitta gratis teman i WordPress.org-förvaret och du kan köpa teman frÄn mÄnga temabutiker som ThemeForest eller vÄra hÀr pÄ ThemeIsle. Oavsett din bransch eller nisch hittar du ett tema som passar dina behov.

Squarespace-mallar

Squarespace har fÀrre mallar Àn WordPress

Squarespace erbjuder ocksÄ en rad stilfulla mallar, som alla ingÄr i varje paket. Dessa kan sedan alla anpassas inom webbplatsbyggaren och fungerar sömlöst med de mÄnga inbyggda funktionerna som Squarespace erbjuder. Men med WordPress vÀljer du mellan tusentals mönster, men Squarespace-mallarna Àr hundratals.

WordPress vs Squarespace: Plugins och integrationer

WordPress och Squarespace erbjuder bÄda mÄnga funktioner och funktioner i form av plugins, inbyggda applikationer och integrationer. Dessa tillÀgg kan lÀgga till extra funktionalitet pÄ din webbplats utan att behöva koda nÄgot frÄn grunden.

WordPress-plugins

Plugins

WordPress integreras Ä andra sidan med tusentals plugins, verktyg och tjÀnster. Du kan ladda ner plugins gratis frÄn WordPress-arkivet eller köpa dem frÄn ansedda plugin-utvecklare. Detta gör att du enkelt kan lÀgga till förbÀttrad funktionalitet pÄ din webbplats nÀr det behövs.

Squarespace inbyggda funktioner och integrationer

Squarespace erbjuder en rad inbyggda funktioner, tillsammans med ett antal integrationer frÄn tredje part som du kan ansluta till din webbplats. Det betyder att du inte behöver navigera pÄ nÄgra marknadsplatser som letar efter en app eller ett plugin för att passa dina behov. Men det betyder ocksÄ att om du vill ha nÄgra extra funktioner som Squarespace inte erbjuder, kommer du tyvÀrr att behöva göra utan.

WordPress vs Squarespace: Community och support

Squarespace och WordPress har bÄde imponerande stöd och gemenskaper, men dessa skiljer sig Ät i deras syn.

WordPress-community och support

Med WordPress finns det ingen enda supportkanal för kÀrnprogramvaran. WordPress-communityn spÀnner emellertid över hela vÀrlden och du hittar oÀndliga bloggar, forum, videor och onlinekurser som hjÀlper dig att komma igÄng med WordPress och svara pÄ eventuella frÄgor du har.

Dessutom, om du köper ett premiumtema eller plugin kommer de ofta med förstklassigt stöd, och om du verkligen kÀmpar finns det ocksÄ tusentals webbutvecklare som du kan anvÀnda.

Squarespace-community och stöd

Squarespace har mer tillgÀngligt stöd vs WordPress

Squarespace erbjuder intern support och har byggt upp en stark gemenskap runt plattformen. De ger en omfattande och vÀlorganiserad kunskapsbas, videohandledning, webbseminarier och mycket mer. Du kan ocksÄ prata direkt med en Squarespace-kundsupportmedlem via livechatt eller skicka ett e-postmeddelande.

WordPress vs Squarespace: Slutliga tankar

Squarespace erbjuder en nÄgot enklare metod Àn WordPress, med fÀrre bekymmer nÀr det gÀller underhÄll och att fÄ tekniken att fungera. AvvÀgningen Àr dock att den förlorar mycket flexibilitet i att göra det.

BÄde WordPress och Squarespace Àr bra plattformar för att skapa en webbplats och vÀxa ett företag.

I slutÀndan bör ditt val komma till dina behov:

SĂ„ om du vill ha möjligheten att ha mer flexibilitet, medan du fortfarande anvĂ€nder en ganska enkel plattform, kan WordPress vara det bĂ€ttre valet för dig. Även om Squarespace Ă€r enkelt kan du fortfarande skapa en WordPress-blogg eller webbplats utan behov av speciell teknisk kunskap.

I slutÀndan ska lösningen du vÀljer bero pÄ dina egna behov