WWW vs icke-WWW – Vilket Ă€r bĂ€ttre för WordPress SEO?

WWW vs icke-WWW - Vilket Àr bÀttre för WordPress SEO?

DÄ och dÄ fÄr vi frÄgan av anvÀndarna vad som Àr skillnaden mellan www vs icke-www i webbadresser? MÀnniskor vill ofta veta vilken som Àr bÀttre för SEO och om de ska Àndra sin webbadress. I den hÀr artikeln hjÀlper vi dig att förstÄ skillnaden mellan www vs non-www och vilken som Àr bÀttre för WordPress SEO.

Innan vi börjar: för en genomsnittlig anvÀndare och smÄföretagare Àr det absolut ingen skillnad mellan www vs icke-www. Det Àr helt en personlig preferens.

Ja, det finns en teknisk skillnad mellan de tvÄ som vi kommer att ta upp senare i artikeln, men för de flesta borde det inte ha nÄgon betydelse.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

WWW vs icke-WWW – SEO-fördelar

Det finns absolut inga SEO-fördelar med att vĂ€lja varandra. Även Google har sagt att allt beror pĂ„ dina önskemĂ„l.

Det som Àr viktigt Àr att du hÄller dig konsekvent med den du valde nÀr du startade din webbplats.

Med andra ord, LÅT BLI Ă€ndra din webbadress för att lĂ€gga till eller ta bort www frĂ„n den.

Du kan meddela Google om dina personliga preferenser, och de kommer att respektera det. Allt du behöver göra Àr att gÄ in i ditt Google Webmaster Tools-konto och klicka pÄ din webbplats. Om du inte har lagt till din webbplats i Googles verktyg för webbansvariga, följ sedan vÄr guide om hur du lÀgger till din WordPress-webbplats i Googles verktyg för webbansvariga.

Klicka sedan pÄ kugghjulsikonen lÀngst upp till höger pÄ skÀrmen och vÀlj WebbplatsinstÀllningar.

PÄ skÀrmen PlatsinstÀllningar vÀljer du helt enkelt önskad domÀn.

Googles föredragna domÀn

Alternativt, om du anvÀnder WordPress SEO av Yoast-plugin, kommer det automatiskt att stÀlla in kanonisk URL i din sidhuvud som lÄter Google veta om din personliga preferens.

Det Àr allt vad du verkligen mÄste göra.

Innan du ens övervÀger att frÄga, ja, vi anvÀnder www pÄ WPBeginner-webbplatsen, men det var en personlig preferens. PÄ vÄr andra webbplats som list25.com anvÀnder vi inte www.

Det Àr bara en personlig preferens.

Teknisk skillnad mellan WWW och icke-WWW

NÀr du lÀgger till www. framför en webbplats fungerar det som ett vÀrdnamn som kan hjÀlpa till med flexibilitet med DNS, möjligheten att begrÀnsa cookies nÀr du anvÀnder flera underdomÀner och mer. Medan icke-WWW-domÀner Àven kallade nakna domÀner inte har nÄgon teknisk fördel.

För fullstÀndig teknisk förklaring och detaljer, se den hÀr artikeln pÄ Varför anvÀnda www?

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte till att rensa all förvirring mellan WWW och icke-WWW för din webbadress. De Àr bÄda lika bra med SEO.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.