YouTube-appen lanserar ett nytt tidtittat digitalt vÀlbefinnandeverktyg

YouTube has introduced digital wellbeing tools for keeping your YouTube time under control, dubbed Time Watched

Google-Àgt YouTube pÄ mÄndag meddelat tillgÀngligheten av en ny uppsÀttning digitala vÀlbefinnandeverktyg, Called Time Watched. TillgÀngligt via YouTube för iPhone och iPad, med det hÀr nya avsnittet kan du hÄlla din YouTube-tid under kontroll.

Det Ă€r “dedikerat till att se till att du har den information du behöver för att bĂ€ttre förstĂ„ hur du anvĂ€nder YouTube och utveckla din egen kĂ€nsla av digitalt vĂ€lbefinnande”, sĂ€ger YouTube.

Den mest uppenbara anvÀndningen av den nya funktionen skulle vara att hjÀlpa YouTube-fans att hÄlla sin missbruk under kontroll genom att lÄta dem veta hur mycket saker de faktiskt ser pÄ YouTube. TillgÀnglig i appens kontomeny, den hÀr funktionen liknar Apples skÀrmtidstatistik i iOS 12.

Time Watched pÄ YouTube för iOS: s huvudmeny

Du kan se hur lÀnge du har tittat pÄ YouTube-videor idag, igÄr och under de senaste sju dagarna (exkluderar YouTube Music), se ditt dagliga genomsnitt och justera relaterade funktioner, som att inaktivera uppspelning av nÀsta video automatiskt, allt frÄn en plats.

Denna statistik inkluderar din YouTube-aktivitet pÄ alla enheter. Andra funktioner som Time Watch erbjuder inkluderar vÀxlar för att styra funktionerna som Google introducerade i maj:

Apple kommer att debutera sina egna skÀrmtidsverktyg inom iOS 12 senare i höst.

En skÀrmdump som visar andra berÀttade att hantera sin YouTube-tid

Med tanke pÄ att alltför mÄnga anvÀndare blir alltför lÀtt beroende av sina produkter har mÄnga teknikföretag gÄtt med i det vÀxande digitala vÀlbefinnandeinitiativet genom att lansera dedikerade funktioner för att hjÀlpa mÀnniskor att förstÄ hur deras tid med att anvÀnda en app spenderas.

Detta inkluderar den mobila Facebook-appen och Instagram.

Vad tycker du om dessa nya digitala vÀlbefinnande funktioner i YouTube-appen?

LĂ„t oss veta i kommentarerna!