Ytterligare bevis pÄ att ett dubbelt SIM-kort kommer till Ärets iPhone X Plus

iPhone X SIM

IOS 12 beta 5-uppdateringen som slÀpptes tidigare i veckan har erbjudit ytterligare bevis Apple planerar att tillhandahÄlla ett dubbelt SIM-kort pÄ Ärets sÄ kallade iPhone X Plus. Samma nyheter retades först av Apples analytiker Ming-Chi Kuo i november 2017. De senaste detaljerna upptÀcktes först av 9to5Mac.

Med ett dubbelt SIM-kort skulle anvÀndare av den större iPhone 2018 kunna vÀxla mellan olika operatörsplaner utan att behöva byta ut SIM-kort. Funktionen kommer sannolikt att vara viktigast för anvÀndare av Europa och Asiater, Àven om dubbla SIM-kort ocksÄ Àr populÀra i lÀnder som Nigeria, Brasilien och Egypten. AnvÀndning Àr ovanlig pÄ nÄgra av de större iPhone-marknaderna, inklusive USA, Australien och Kanada.

Av upptÀckten som hittades i den senaste iOS 12 beta, förklarar 9to5Mac:

Med iOS 12-utvecklare beta 5 har vi hittat bevis för att stöd för dual-SIM verkligen kommer till iPhone, Ă„tminstone pĂ„ programvarunivĂ„ …

En del av systemet som ansvarar för generering av diagnostiska rapporter inkluderar nya referenser till “andra SIM-status” och en “andra SIM-fackstatus”. En annan komponent refererar till en “dual sim-enhet”. Dessa referenser Ă€r tydligt en indikation pĂ„ att iOS uppdateras för att köras i en framtida enhet med stöd för tvĂ„ SIM-kort, vilket framgĂ„r av skĂ€rmdumpen nedan. OmnĂ€mnandet av ett “andra simfack” indikerar att det faktiskt skulle ha tvĂ„ fysiska SIM-kort istĂ€llet för ett vanligt kort och ett e-SIM som det andra.

Den senaste betaversionen av iOS 12 har varit full av spÀnnande fynd. Tidigare idag hittades sprÄk som verkar bekrÀfta att samtalsfunktioner kommer till HomePod smarthögtalare i höst. Uppdateringen innehÄller ocksÄ bilder av det försenade trÄdlösa laddningsfodralet för AirPods.

Apples förvÀntas avslöja sin iPhone-serie 2018 i september. I Är kommer företaget sannolikt att tillkÀnnage en andra generationens 5,8-tums OLED iPhone X, helt nya 6,5-tums OLED iPhone X Plus och 6,1-tums LCD iPhone.