Ytterligare en bekräftelse på att Apples ursprungliga TV-program lanseras 2019

Ytterligare en bekräftelse på att Apples ursprungliga TV-program lanseras 2019

Apple arbetar med mer än två dussin tv-program som The New York Times har lärt sig kommer att lanseras som en del av teknikjättens kommande tv-erbjudande någon gång under 2019, vilket ställer Cupertino-företaget helt och hållet mot streamingledaren Netflix.

I mars spekulerade tidningen att Apples videoinsats inte skulle genomföras före 2019.

Undangömt som en sidoteckning i gårdagens rapport från The New York Times tidning som beskriver hur Apple fick rätt att vända pappers interaktiva funktion om klimatförändringar i en sakprosa tv-serie är följande avsnitt:

Apple har sagt att de kommer att börja streama sina tv-erbjudanden nästa år, när de kommer att börja tävla mot Netflix, Amazon och Hulu på allvar.

När Apple började ge upphov till producenter förra året sa de att de hade en budget på cirka 1 miljard dollar att arbeta med, en summa som verkar konservativ baserat på det stora antalet projekt som företaget har tagit fram.

Som jämförelse kommer Netflix att spendera 8 miljarder dollar i år på innehåll.

Bland andra projekt har Apple tillk√§nnagett ett stort inneh√•llsavtal med Oprah Winfrey, best√§llt showen “Little Voice” fr√•n producenten JJ Abrams, godk√§nt antologiserien om invandrare “Little America”, best√§llt ett dyrt drama med en morgonshowinst√§llning som spelar Reese Witherspoon och Jennifer Aniston och bekr√§ftade att de arbetade med en √•terupplivning av 1980-talets Steven Spielberg-antologi-sci-fi-skr√§ckserien “Amazing Stories.”

HANDLEDNING: Använda Apples TV-app för att hitta bra innehåll

Känner av fara, Netflix började testa kringgå iTunes-fakturering i vissa länder. Netflix vill styra nya användare att registrera sig för sin tjänst via ett webbgränssnitt med hjälp av deras kreditkort.

För närvarande använder Netflix för iOS och tvOS Apples friktionsfria In-App-köpmekanism som ger Apple rätt till 30 procent minskning av alla Netflix-prenumerationer som registrerats via appen.

Minskningen sjunker till 15% efter tolv månader av en användares oavbrutna prenumeration.

Apples ursprungliga programmering antas serveras via f√∂retagets TV-app f√∂r iOS- och tvOS-plattformar snarare √§n att streamas genom avsnittet Video i Apple Music (som n√•gra av dess gratis dokument√§rer och misslyckade program, till exempel ‚ÄĚPlanet of the Apps‚ÄĚ).

Tankar?