Zeiss XZ1 med Android Àr Àntligen i förbestÀllning till ett högt pris (uppdaterad)

Zeiss XZ1 med Android Àr Àntligen i förbestÀllning till ett högt pris (uppdaterad)

Zeiss presenterade idag sin första kompakta digitalkamera med Android: ZX1 sport a 37,4 megapixel fullbildssensor det Àr en 35mm f / 2.0 fast lins vilket sÀtter den pÄ samma nivÄ som Sony RX1 och Leica Q. Kamerakroppen Àr ganska nyfiken och kÀnnetecknas av en sned design, ett triangulÀrt grepp och ringar med gula bokstÀver. Men framför allt Àr Zeiss ZX1 det utrustad med Adobe Lightroom CC-programvara vilket gör att du kan manipulera och dela bilder.

Kameran kan prestera fotografering i 4K med 30 fps och i FHD upp till 60 fps, för foton istĂ€llet kan det skjut med 3 bilder per sekund, men företaget hĂ€vdar att linsen och sensorn har strukturerats för att Ă„terskapa den typiska “Zeiss-kĂ€nslan”. Det finns inte mĂ„nga detaljer om autofokusen som kan fungera i bĂ„de kontinuerligt och enskilt lĂ€ge.

Baksidan som vi sa har en sned form, utformad för att förbĂ€ttra ergonomin hos multitouch-skĂ€rmen som mĂ€ter 4,3 ″ och har en upplösning pĂ„ 1 280 x 720 pixlar. Sökaren Ă€r istĂ€llet en liten OLED-panel med FHD-upplösning (1 920 x 1 080 pixlar). Nyfiket det finns ingen plats för minneskort, men maskinen erbjuder 512 GB internminne kan vara vĂ€rd för upp till 6800 RAW-filer i DNG-format.

Anslutningsmöjligheter garanteras dock av WiFi, Bluetooth och en USB-C-port. Zeiss lovar stÀndiga programuppdateringar över tiden, men om du vill fÄ en uppfattning om hur Adobe Lightroom CC fungerar kan du titta pÄ videon nedan. Kameran kommer att vara tillgÀnglig frÄn början av 2019, men det finns ingen information om det möjliga priset. Det Àr dock rimligt att tÀnka att det ska vara mellan 2800 dollar pÄ Sony RX1 och 4 250 dollar pÄ Leica Q.

2 Är senare (ja, originalartikeln Àr frÄn 28 september 2018) Àr Zeiss-kameran förbestÀlld i USA frÄn den vÀlkÀnda B&H-kedjan till ett blygsamt pris pÄ 6000 dollar, men utan leveransdatum. Tiderna för Galaxy Camera Àr nu mycket lÄngt borta, och det kommer verkligen inte att vara denna kÀra Zeiss-modell som kommer att Äteruppliva dem, sÀrskilt eftersom dess möjliga tillgÀnglighet i Europa fortfarande Àr ett mysterium; hur som helst, den italienska sidan finns, och med den ocksÄ hopp om att se den pÄ vÄr marknad.

Vi har uppdaterat artikelns titel i enlighet med detta.